1. Strona główna
  2. Inspiracje
  3. Porady
  4. Korzenny krem ciasteczkowy

Korzenny krem ciasteczkowy

w szklance korzenny krem ciasteczkowy lotus
w szklance korzenny krem ciasteczkowy lotus
Zaktualizowano:

Ciasteczkowy krem korzenny pojawiając się na sklepowych półkach zwiastuje nadejście jesieni. Aromatyczne, otulające nuty cynamonu aż się proszą, żeby wykorzystać je w tortach, ciastach czy deserach.

Jeśli kochacie korzenne smaki, krem ciasteczkowy lotus możecie w kilka minut wyczarować we własnej kuchni. Korzenne ciasteczka, biała czekolada i śmietanka - kilka składników, a słoiczek magicznie wypełni się pysznym kremem. 

Nie zapomnij o dodatku pasty waniliowej, cynamonu i... sporej szczypty soli, żeby przełamać słodki smak ciasteczek.

Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch i Barry Callebaut.

 


Korzenny krem ciasteczkowy lotus

  • Krok 1

    Białą czekoladę zalej gorącą śmietanką. Odstaw na minutę i wymieszaj, do uzyskania gładkiej masy.

    Czekoladę zostaw do wystudzenia.

  • Krok 2

    Herbatniki korzenne zmiel w malakserze z solą i cynamonem na drobny piasek.

  • Krok 3

    Do pokruszonych ciasteczek dodaj czekoladę.

  • Krok 4

    Dodaj ekstrakt waniliowy i zmiksuj w malakserze na jednoliotą masę.

    Gotowy krem przełóż do słoiczka i przechowuj w lodówce.

Zobacz tę poradę na WS.pl


Link do porady: https://wszystkiegoslodkiego.pl/porady/krem-ciasteczkowy

Komentarze

Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej