Ciasteczkowy krem korzenny pojawiając się na sklepowych półkach zwiastuje nadejście jesieni. Aromatyczne, otulające nuty cynamonu aż się proszą, żeby wykorzystać je w tortach, ciastach czy deserach.
Jeśli kochacie korzenne smaki, krem ciasteczkowy lotus możecie w kilka minut wyczarować we własnej kuchni. Korzenne ciasteczka, biała czekolada i śmietanka - kilka składników, a słoiczek magicznie wypełni się pysznym kremem.
Nie zapomnij o dodatku pasty waniliowej, cynamonu i... sporej szczypty soli, żeby przełamać słodki smak ciasteczek.
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch i Barry Callebaut.
Korzenny krem ciasteczkowy lotus
-
Krok 1
Białą czekoladę zalej gorącą śmietanką. Odstaw na minutę i wymieszaj, do uzyskania gładkiej masy.
Czekoladę zostaw do wystudzenia.
-
Krok 2
Herbatniki korzenne zmiel w malakserze z solą i cynamonem na drobny piasek.
-
Krok 3
Do pokruszonych ciasteczek dodaj czekoladę.
-
Krok 4
Dodaj ekstrakt waniliowy i zmiksuj w malakserze na jednoliotą masę.
Gotowy krem przełóż do słoiczka i przechowuj w lodówce.
Link do porady: https://wszystkiegoslodkiego.pl/porady/krem-ciasteczkowy |
Komentarze