Fit sernik z dynią
Jeśli pumpkin spice latte, to tylko w duecie z fit sernikiem z dynią! 🎃 Każda jesieniara licząca kalorie pokocha to ciasto.
Do sernika możesz wykorzystać gotowe puree, ale polecam upiec dynię i samodzielnie ją zblendować. Podczas pieczenia uwalnia się lekko orzechowy aromat dyni, a smak ciasta jest niepowtarzalny🥰 Zamiast twarogu użyłam skyr - dużo białka, niewiele kalorii 💪, a w roli słodzidła występuje tutaj erytrytol. Fit w każdym tego słowa znaczenia!😉
Co sprawia, że fit sernik z dynią jest tak wyjątkowy? Wszystko dzięki dodatkowi korzennych, jesiennych przypraw - cynamon, kardamon i gałka muszkatołowa to mój top zestaw jesiennych wypieków🍂
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker oraz Bosch.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Fit sernik z dynią:
-
Krok 1
Przygotuj puree z dyni lub użyj już gotowego. Możesz skorzystać z tego przepisu.
-
Krok 2
Do misy robota kuchennego dodaj puree z dyni, skyr, jajka, budyń o smaku waniliowym, proszek do pieczenia, erytrytol oraz przyprawy.
-
Krok 3
Ubijaj przez kilka minut wszystkie składniki do dokładnego wymieszania.
-
Krok 4
Przelej masę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 24 cm.
-
Krok 5
Piecz przez około 50 minut w temperaturze 180ºC. Upieczony skyrnik pozostaw do całkowitego wystudzenia, a następnie przełóż do całowitego schłodzenia do lodówki.
-
Krok 6
Upieczony skyrnik możesz dodatkowo posypać cynamonem.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/desery-fit/fit-sernik-z-dynia |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze