Ciasteczka

Amarantuski

Ciasteczka amarantuski bez glutenu na drewnianym talerzyku.

Amarantuski

  • 00:25
  • 8
  • Łatwy
Zaktualizowano:
00:25
8
Łatwy

Amarantuski to zdrowe ciasteczka bez glutenu. Przyznam, że przygotowywałam je pierwszy raz, ale z pewnością nie ostatni. J Bardzo lubię te przepisy, które mogę przygotować bardzo szybko. W domu wszystkim smakowały i zniknęły od razu 😊 Serdecznie polecam.

Składniki

Amarantuski:
  • 60 g amarantusa ekspandowanego
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 1 Cukier z wanilią Bourbon z Madagaskaru bez glutenu Dr. Oetkera
Wskazówki

Amarantuski:

Krok 1

Przygotuj wszystkie składniki, olej podgrzej do płynnej konsystencji.

Amarantus, jajko, olej kokosowy i syrop klonowy w miseczkach.
Krok 2

Dokładnie wymieszaj .

Połączone składniki i cukier z wanilią bez glutenu.
Krok 3

Formę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto wykładaj łyżką do okrągłej foremki do ciasteczek, by nadać równy, okrągły kształt.

Nakładanie masy na ciasteczka do okrągłej foremki.
Krok 4

Piecz w 180˚C przez 16 minut do uzyskania jasnozłotego koloru.

Upieczone ciasteczka na blasze.
Składniki
Amarantuski:
  • 60 g amarantusa ekspandowanego
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 1 Cukier z wanilią Bourbon z Madagaskaru bez glutenu Dr. Oetkera
Ciasteczka ->

Przepisy z kategorii Ciasteczka