1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasteczka
  4. Amarantuski

Amarantuski

Ciasteczka amarantuski bez glutenu na drewnianym talerzyku.
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Amarantuski to zdrowe ciasteczka bez glutenu. Przyznam, że przygotowywałam je pierwszy raz, ale z pewnością nie ostatni. J Bardzo lubię te przepisy, które mogę przygotować bardzo szybko. W domu wszystkim smakowały i zniknęły od razu 😊 Serdecznie polecam.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Amarantuski:

  • Krok 1

    Przygotuj wszystkie składniki, olej podgrzej do płynnej konsystencji.

    Amarantus, jajko, olej kokosowy i syrop klonowy w miseczkach.
  • Krok 2

    Dokładnie wymieszaj .

    Połączone składniki i cukier z wanilią bez glutenu.
  • Krok 3

    Formę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto wykładaj łyżką do okrągłej foremki do ciasteczek, by nadać równy, okrągły kształt.

    Nakładanie masy na ciasteczka do okrągłej foremki.
  • Krok 4

    Piecz w 180˚C przez 16 minut do uzyskania jasnozłotego koloru.

    Upieczone ciasteczka na blasze.

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej