1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasteczka
  4. Amarantuski

Amarantuski

Ciasteczka amarantuski bez glutenu na drewnianym talerzyku.
Ciasteczka amarantuski bez glutenu na drewnianym talerzyku.
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
5/5 3 oceny

Amarantuski to zdrowe ciasteczka bez glutenu  🍪Przyznam, że przygotowywałam je pierwszy raz, ale z pewnością częściej będą gościć na naszym stole jako zdrowa alternatywa dla kupnych słodyczy. Bardzo lubię te przepisy, które mogę przygotować szybko i nie robiąc bałaganu podczas pieczenia - wszystkie składniki wystarczy wymieszać razem w misce. W domu wszystkim smakowały i zniknęły w mgnieniu oka 😋 Serdecznie polecam 👌


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Sposób przygotowania amarantusków:

  • Krok 1

    Przygotuj wszystkie składniki, olej podgrzej do płynnej konsystencji.

    Amarantus, jajko, olej kokosowy i syrop klonowy w miseczkach.
  • Krok 2

    Dokładnie wymieszaj - możesz do tego użyć po prostu łyżki.

    Połączone składniki i cukier z wanilią bez glutenu.
  • Krok 3

    Formę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto wykładaj łyżką do okrągłej foremki lub małego rantu do ciasteczek, by nadać równy, okrągły kształt.

    Nakładanie masy na ciasteczka do okrągłej foremki.
  • Krok 4

    Amarantuski piecz w 180˚C przez 16 minut do uzyskania jasnozłotego koloru.

    Upieczone ciasteczka na blasze.
  • Magda poleca

    Wentylowana blacha do ciasteczek to mój hit! Dzięki specjalnej powłoce blaszki nie trzeba wykładać papierem do pieczenia. Ciasteczka nie przywierają, a upieczone same zsuwają się z blachy. Magia!

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasteczka/amarantuski

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej