Amarantuski



Amarantuski to zdrowe ciasteczka bez glutenu 馃崻Przyznam, 偶e przygotowywa艂am je pierwszy raz, ale z pewno艣ci膮 cz臋艣ciej b臋d膮 go艣ci膰 na naszym stole jako zdrowa alternatywa dla kupnych s艂odyczy. Bardzo lubi臋 te przepisy, które mog臋 przygotowa膰 szybko i nie robi膮c ba艂aganu podczas pieczenia - wszystkie sk艂adniki wystarczy wymiesza膰 razem w misce. W domu wszystkim smakowa艂y i znikn臋艂y w mgnieniu oka 馃構 Serdecznie polecam 馃憣
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Spos贸b przygotowania amarantusk贸w:
-
Krok 1
Przygotuj wszystkie sk艂adniki, olej podgrzej do p艂ynnej konsystencji.
-
Krok 2
Dok艂adnie wymieszaj - mo偶esz do tego u偶y膰 po prostu 艂y偶ki.
-
Krok 3
Form臋 wy艂ó偶 papierem do pieczenia. Ciasto wyk艂adaj 艂y偶k膮 do okr膮g艂ej foremki lub ma艂ego rantu do ciasteczek, by nada膰 równy, okr膮g艂y kszta艂t.
-
Krok 4
Amarantuski piecz w 180藲C przez 16 minut do uzyskania jasnoz艂otego koloru.
-
Magda poleca
Wentylowana blacha do ciasteczek to m贸j hit! Dzi臋ki specjalnej pow艂oce blaszki nie trzeba wyk艂ada膰 papierem do pieczenia. Ciasteczka nie przywieraj膮, a upieczone same zsuwaj膮 si臋 z blachy. Magia!
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasteczka/amarantuski |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze