Amarantuski
Amarantuski to zdrowe ciasteczka bez glutenu 🍪Przyznam, że przygotowywałam je pierwszy raz, ale z pewnością częściej będą gościć na naszym stole jako zdrowa alternatywa dla kupnych słodyczy. Bardzo lubię te przepisy, które mogę przygotować szybko i nie robiąc bałaganu podczas pieczenia - wszystkie składniki wystarczy wymieszać razem w misce. W domu wszystkim smakowały i zniknęły w mgnieniu oka 😋 Serdecznie polecam 👌
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Sposób przygotowania amarantusków:
-
Krok 1
Przygotuj wszystkie składniki, olej podgrzej do płynnej konsystencji.
-
Krok 2
Dokładnie wymieszaj - możesz do tego użyć po prostu łyżki.
-
Krok 3
Formę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto wykładaj łyżką do okrągłej foremki lub małego rantu do ciasteczek, by nadać równy, okrągły kształt.
-
Krok 4
Amarantuski piecz w 180˚C przez 16 minut do uzyskania jasnozłotego koloru.
-
Magda poleca
Wentylowana blacha do ciasteczek to mój hit! Dzięki specjalnej powłoce blaszki nie trzeba wykładać papierem do pieczenia. Ciasteczka nie przywierają, a upieczone same zsuwają się z blachy. Magia!
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasteczka/amarantuski |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze