Bezowe choinki



Motyw choinki w s艂odkiej wersji?馃尣To mo偶liwe! Przygotuj bezowe choinki w wersji 艣wi膮tecznej, które mog膮 s艂u偶y膰 zarówno jako dekoracja, jak i s艂odki upominek. B臋d膮 jak znalaz艂 na Bo偶e Narodzenie!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie choinek bezowych:
-
Krok 1
Blach臋 z wyposa偶enia piekarnika wy艂ó偶 papierem do pieczenia. Na papierze u艂ó偶 patyczki do szasz艂yków. Przygotuj tylk臋 i r臋kaw cukierniczy.
-
Mo偶e si臋 przyda膰
Tylka okr膮g艂a nr 2A marki Wilton sprawdzi si臋 do wyciskania na blach臋 ciastek, bez i makaronik贸w, a tak偶e do ozdabiania ciast i tort贸w. Dzi臋ki niej stworzysz takie ozdoby, jak koronki, koraliki czy struny. :)
-
Krok 2
Do misy robota kuchennego prze艂ó偶 bia艂ko i ubijaj, dodaj膮c stopniowo cukier.
-
Krok 3
Ubijaj bez臋 do uzyskania sztywnej konsystencji.
-
Krok 4
Do ubitej bezy dodaj tyle zielonego barwnika, aby uzyska膰 po偶膮dany kolor. Gotow膮 mas臋 bezow膮 prze艂ó偶 do r臋kawa cukierniczego z okr膮g艂膮 tylk膮.
-
Krok 5
Wyciskaj bezowe choinki na drewniane patyczki. Ozdób dekoracjami cukrowymi i wstaw do piekarnika nagrzanego do 100°C. Susz przez 2 godziny. Nast臋pnie bezy pozostaw w piekarniku do wystudzenia.
Porada:
馃巹 Choinki mo偶esz obwi膮za膰 wst膮偶eczk膮 i zapakowa膰 w torebk臋 jako ma艂y upominek.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/beziki/bezowe-choinki |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze