1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Beziki
  4. Śnieżne mini bezy

Śnieżne mini bezy

Marta Dmochowska - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Śnieżne mini bezy - słodka dekoracja zimowych ciast, która równie dobrze sprawdza się jako samodzielny deser. Beziki są nieduże, chrupiące, bardzo smaczne i proste do wykonania. Posypanie ich przed pieczeniem cukrem pudrem sprawia, że wyglądają jak oprószone śniegiem.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do 110°C. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Białka i cukier umieść w misie miksera. Ubijaj na wysokich obrotach miksera do momentu, aż masa będzie sztywna i błyszcząca.

    cukier w miseczce i białka w miseczce
  • Krok 2

    Przełóż masę do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i wyciskaj niewielkie beziki.

    bezy na blaszce do pieczenia, rękawa cukierniczy
  • Krok 3

    Posyp je cukrem pudrem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 60 minut. Po tym czasie wyłącz piekarnik i pozostaw bezy do całkowitego wystudzenia.

    bezy posypane cukrem pudrem

Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Party
Inspiracje
Więcej