1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bezy
  4. Mini beziki

Mini beziki

mini beziki
Natalia - zdjęcie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Mini beziki - słodkie bezowe maleństwa. Kruche i delikatnie, idealne „na jeden gryz”, na przyjęcie, na kinderbal. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do temperatury 110°C. Dwie balchy z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

  • Krok 2

    Białka umieść w misie i ubijaj mikserem na najwyższych obrotach. Gdy piana zacznie robić się gęsta i puszysta zacznij stopniowo dodawać cukier, łyżka po łyżce, cały czas ubijając. Na sam koniec, wciąż ubijając, powoli wlej sok z cytryny.

  • Krok 3

    Gotową masę przełóż do woreczka z ozdobną końcówką i wyciskaj na blachę nieduże beziki.

  • Krok 4

    Beziki wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz (susz) około 90 minut. Po tym czasie wyłącz piekarnik i pozostaw w nim bezy do całkowitego wystudzenia.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej