Bezy

Mini beziki

mini beziki

Mini beziki

  • 02:00
  • 60
  • Łatwy
02:00
60
Łatwy

Mini beziki - słodkie bezowe maleństwa. Kruche i delikatnie, idealne „na jeden gryz”, na przyjęcie, na kinderbal. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!

Składniki

Składniki:
  • 6 białek
  • Szczypta soli
  • 360 g drobnego cukru do wypieków
  • Sok z połowy cytryny
Wskazówki

Mini beziki

Krok 1

Piekarnik nagrzej do temperatury 110°C. Dwie balchy z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

Krok 2

Białka umieść w misie i ubijaj mikserem na najwyższych obrotach. Gdy piana zacznie robić się gęsta i puszysta zacznij stopniowo dodawać cukier, łyżka po łyżce, cały czas ubijając. Na sam koniec, wciąż ubijając, powoli wlej sok z cytryny.

Krok 3

Gotową masę przełóż do woreczka z ozdobną końcówką i wyciskaj na blachę nieduże beziki.

Krok 4

Beziki wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz (susz) około 90 minut. Po tym czasie wyłącz piekarnik i pozostaw w nim bezy do całkowitego wystudzenia.

Składniki
Składniki:
  • 6 białek
  • Szczypta soli
  • 360 g drobnego cukru do wypieków
  • Sok z połowy cytryny
Bezy ->

Przepisy z kategorii Bezy

Wszystkiego słodkiego
06:00
10
Średni
Letni tort bezowy
Wszystkiego słodkiego
02:00
10
Średni
Beza kokosowa