Mini beziki


Mini beziki - słodkie bezowe maleństwa. Kruche i delikatnie, idealne „na jeden gryz”, na przyjęcie, na kinderbal. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do temperatury 110°C. Dwie balchy z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
-
Krok 2
Białka umieść w misie i ubijaj mikserem na najwyższych obrotach. Gdy piana zacznie robić się gęsta i puszysta zacznij stopniowo dodawać cukier, łyżka po łyżce, cały czas ubijając. Na sam koniec, wciąż ubijając, powoli wlej sok z cytryny.
-
Krok 3
Gotową masę przełóż do woreczka z ozdobną końcówką i wyciskaj na blachę nieduże beziki.
-
Krok 4
Beziki wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz (susz) około 90 minut. Po tym czasie wyłącz piekarnik i pozostaw w nim bezy do całkowitego wystudzenia.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze