Kompot z jabłek - Przepis
Napoje

Kompot z jabłek

Kompot z jabłek

  • 01:00
  • 10
  • Łatwy
01:00
10
Łatwy

Kompot z jabłek to świetny dodatek do obiadu, deseru lub  każdego innego posiłku. Do przepisu, obok jabłek, wykorzystałam typowo jesienne przyprawy: goździki i imbir. Całość dopełnia cytryna i cukier ze skórką pomarańczową. Do kompotu użyłam kwaśnych jabłek - jest wtedy nieco bardziej wyrazisty. Muszę przyznać, że aromat goździków, cytryny, imbiru i jabłek, który unosi się w całym mieszkaniu podczas gotowania, jest po prostu boski. Dobrze smakuje zarówno na gorąco, jak i na zimno. Polecam!

Składniki

Składniki:
  • 1 kg jabłek
  • 2 l wody
  • 1 cytryna
  • 9 goździków
  • 1/3 łyżeczki mielonego imbiru
  • 30 g cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka Cukru ze skórką pomarańczową Dr. Oetkera
Składniki
Składniki:
  • 1 kg jabłek
  • 2 l wody
  • 1 cytryna
  • 9 goździków
  • 1/3 łyżeczki mielonego imbiru
  • 30 g cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka Cukru ze skórką pomarańczową Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Napoje ->

Przepisy z kategorii Napoje

Wszystkiego słodkiego
01:00
10
Łatwy
Kompot z jabłek
Wszystkiego słodkiego
00:05
1
Łatwy
Virgin Mojito