Muffinki i babeczki

Małe babeczki dyniowo-sernikowe

Małe babeczki dyniowo-sernikowe

  • 02:00
  • 25
  • Średni
02:00
25
Średni

Kochani, przygotowałam wyjątkowo smaczne i delikatne babeczki dyniowo-sernikowe, które idealnie osłodzą Wam jesienne dni przy filiżance gorącej herbaty. Zapraszam :)

Składniki

Ciasto:
  • 200 g dyni (startej na średnich oczkach tarki)
  • 200 g mąki
  • 180 g cukru pudru
  • 200 ml oleju
  • 2 jajka
  • 1 Cukier wanilinowy Dr. Oetkera
  • 1/2 łyżeczki Sody Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Przyprawy korzennej Dr. Oetkera
  • Szczypta soli
Masa sernikowa:
  • 500 g twarogu (przetrzeć przez sito lub trzykrotnie zmielić)
  • 100 g cukru pudru
  • 2 jajka
  • 1 Cukier wanilinowy Dr. Oetkera
  • 1 łyżka mąki
  • 125 ml kwaśnej śmietany
Polewa:
  • 2 serki typu Philadelphia
  • 2 łyżki cukru pudru
  • Szczypta cynamonu Dr. Oetkera(opcjonalnie)
Składniki
Ciasto:
  • 200 g dyni (startej na średnich oczkach tarki)
  • 200 g mąki
  • 180 g cukru pudru
  • 200 ml oleju
  • 2 jajka
  • 1 Cukier wanilinowy Dr. Oetkera
  • 1/2 łyżeczki Sody Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Przyprawy korzennej Dr. Oetkera
  • Szczypta soli
Masa sernikowa:
  • 500 g twarogu (przetrzeć przez sito lub trzykrotnie zmielić)
  • 100 g cukru pudru
  • 2 jajka
  • 1 Cukier wanilinowy Dr. Oetkera
  • 1 łyżka mąki
  • 125 ml kwaśnej śmietany
Polewa:
  • 2 serki typu Philadelphia
  • 2 łyżki cukru pudru
  • Szczypta cynamonu Dr. Oetkera(opcjonalnie)
Zobacz ten przepis na ws.pl
Muffinki i babeczki ->

Przepisy z kategorii Muffinki i babeczki

Wszystkiego słodkiego
01:00
12
Łatwy
Babeczki piernikowe