Ciasto drożdżowe ze śliwkami z airfryer
🥧 Ciasto drożdżowe ze śliwkami z airfryer — puszyste, aromatyczne i gotowe w 40 minut!
Szukasz pomysłu na szybkie i domowe ciasto drożdżowe bez użycia piekarnika? To ciasto drożdżowe ze śliwkami z airfryer to idealna propozycja! Delikatne, puszyste wnętrze, soczyste śliwki i chrupiąca, cynamonowa kruszonka sprawiają, że każdy kęs smakuje jak jesień w najlepszym wydaniu🥧💯
👉 Czas przygotowania: ok. 1 godzina
👉 Poziom trudności: łatwy
👉 Sprzęt: airfryer
Jeśli lubisz szybkie i sprawdzone wypieki, koniecznie wypróbuj nasze przepisy na air fryer.
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch, Kerrygold oraz Mąka Polka.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
| Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
|---|---|---|
|
|
|
|
Ciasto drożdżowe
-
Krok 1
Mąkę przesiej do miski, wymieszaj z drożdżami, cukrem i solą.
-
Krok 2
Jajka wymieszaj z ciepłym mlekiem i przelej do suchych składników, zagnieć.
-
Krok 3
Na koniec dodaj miękkie masło i zagniataj przez kilka minut.
-
Krok 4
Ciasto szczelnie przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, możesz wstawić do piekanika podgrzanego do 35°C.
-
Krok 5
Wyrośnięte ciasto lekko zagnieć, do odpowietrzenia ciasta.
-
Krok 6
Przełóż do tortownicy o średnicy 20 cm.
-
Krok 7
Na ciasto poukładaj pokrojone na kawałki śliwki.
-
Krok 8
Zagnieć kruszonkę i obtocz ją cynamonem.
-
Krok 9
Piecz w nagrzanym airfyerze w 160°C przez 15 minut, po czym zmniejsz temperaturę pieczenia do 140°C i piecz kolejne 20 minut.
| Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/szarlotki-i-ciasta-z-jablkami-1/ciasto-drozdzowe-ze-sliwkami-z-airfryer |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze