Bez cukru

Muffinki dyniowe bez cukru

Muffinki dyniowe bez cukru

  • 01:30
  • 12
  • Łatwy
01:30
12
Łatwy

Sezon dyniowy w pełni, więc nie mogło obyć się bez przepisu właśnie z DYNIĄ! W tym przepisie nie musicie się martwić o kalorie bo jest on BEZ CUKRU, a na dodatek w wersji WEGAŃSKIEJ. Aby podkreślić smak FIT dyniowych muffinek dodałam rozgrzewające, korzenne przyprawy jak cynamon, kardamon, imbir oraz orzechy i czekoladę. Dyniowe mufiinki polecam w szczególności na śniadanie! Smacznego 😊

Składniki

Wegańskie muffinki dyniowe:
  • 250 g puree z dyni*
  • 250 ml napoju migdałowego
  • 130 g mąki jaglanej
  • 80 g mielonych migdałów
  • 2 łyżeczki zmielonego siemienia lnianego*
  • 70 g Ksylitolu Dr. Oetkera
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka Cynamonu mielonego Dr. Oetkera
  • ½ łyżeczki mielonego imbiru
  • 2 szczypty mielonego kardamonu
  • 1,5 łyżeczki Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 30 g orzechów pekan
  • 50 g gorzkiej czekolady

* Jak zrobić puree z dyni? Blachę od wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż pokrojoną dynię . Piecz przez około 40 minut w temperaturze 200°C. Usuń pestki i skórkę. Pozostałą część dyni zblenduj za pomocą blendera.

Siemię lniane mielę w młynku z zestawu Tasty Moments.

Składniki
Wegańskie muffinki dyniowe:
  • 250 g puree z dyni*
  • 250 ml napoju migdałowego
  • 130 g mąki jaglanej
  • 80 g mielonych migdałów
  • 2 łyżeczki zmielonego siemienia lnianego*
  • 70 g Ksylitolu Dr. Oetkera
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka Cynamonu mielonego Dr. Oetkera
  • ½ łyżeczki mielonego imbiru
  • 2 szczypty mielonego kardamonu
  • 1,5 łyżeczki Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 30 g orzechów pekan
  • 50 g gorzkiej czekolady
Zobacz ten przepis na ws.pl
Bez cukru ->

Przepisy z kategorii Bez cukru

00:10
1
Łatwy
Przyprawa korzenna