1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez cukru
  4. Muffinki dyniowe bez cukru

Muffinki dyniowe bez cukru

wegańskie muffinki dyniowe bez cukru z czekoladą i orzechami pekan na białym talerzyku - Wszystkiego Słodkiego
Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
4.86/5 7 ocen

Sezon dyniowy w pełni, więc nie mogło obyć się bez przepisu właśnie z DYNIĄ! W tym przepisie nie musicie się martwić o kalorie bo jest on BEZ CUKRU, a na dodatek w wersji WEGAŃSKIEJ. Aby podkreślić smak FIT dyniowych muffinek dodałam rozgrzewające, korzenne przyprawy jak cynamon, kardamon, imbir oraz orzechy i czekoladę. Dyniowe mufiinki polecam w szczególności na śniadanie! Smacznego 😊


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Wegańskie muffinki dyniowe:

  • Krok 1

    Foremkę na muffinki wyłóż papilotkami.

    Foremka na muffinki Dr. Oetker wyłożona białymi papilotkami.
  • Krok 2

    Puree z dyni wymieszaj z napojem migdałowym.

    Puree z dyni w miseczce, obok napój migdałowy.
  • Krok 3

    Wymieszaj razem mąkę jaglaną, mielone migdały, zmielone siemię lniane, ksylitol, szczyptę soli, mielony cynamon, imbir, kardamon i proszek do pieczenia.

    W miseczkach mąka jaglana, mielone migdały, ksylitol, przyprawy na talerzyku i proszek do pieczenia.
  • Krok 4

    Składniki suche połącz z mokrymi. Dodaj połowę orzechów i czekolady do masy i wymieszaj.

    Składniki suche w misce i obok puree z dyni wymieszane z napojem migdałowym.
  • Krok 5

    Przełóż ciasto łyżką do papilotek. Następnie posyp pozostałą ilością posiekanej czekolady i orzechów. Piecz w temperaturze 180°C przez 30 minut.

    Ciasto na muffinki w misce. Obok blaszka na muffinki wyłożona papierem do pieczenia.
  • Krok 6

    Upieczone muffinki pozostaw do wystudzenia.

    Upieczone muffinki dyniowe.

* Jak zrobić puree z dyni? Blachę od wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż pokrojoną dynię . Piecz przez około 40 minut w temperaturze 200°C. Usuń pestki i skórkę. Pozostałą część dyni zblenduj za pomocą blendera.

Siemię lniane mielę w młynku z zestawu Tasty Moments.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej