Muffinki dyniowe bez cukru

Sezon dyniowy w pełni, więc nie mogło obyć się bez przepisu właśnie z DYNIĄ! W tym przepisie nie musicie się martwić o kalorie bo jest on BEZ CUKRU, a na dodatek w wersji WEGAŃSKIEJ. Aby podkreślić smak FIT dyniowych muffinek dodałam rozgrzewające, korzenne przyprawy jak cynamon, kardamon, imbir oraz orzechy i czekoladę. Dyniowe mufiinki polecam w szczególności na śniadanie! Smacznego 😊
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Wegańskie muffinki dyniowe:
-
Krok 1
Foremkę na muffinki wyłóż papilotkami.
-
Krok 2
Puree z dyni wymieszaj z napojem migdałowym.
-
Krok 3
Wymieszaj razem mąkę jaglaną, mielone migdały, zmielone siemię lniane, ksylitol, szczyptę soli, mielony cynamon, imbir, kardamon i proszek do pieczenia.
-
Krok 4
Składniki suche połącz z mokrymi. Dodaj połowę orzechów i czekolady do masy i wymieszaj.
-
Krok 5
Przełóż ciasto łyżką do papilotek. Następnie posyp pozostałą ilością posiekanej czekolady i orzechów. Piecz w temperaturze 180°C przez 30 minut.
-
Krok 6
Upieczone muffinki pozostaw do wystudzenia.
Przepis w Waszym wykonaniu
1 / 1
Komentarze