Sypana szarlotka z airfryer
Sypana szarlotka z airfryera – ekspresowa, przepyszna i pachnąca cynamonem!
Jeśli lubisz przepisy z kategorii „wrzuć, przesyp, zapomnij” – ta szarlotka jest dla Ciebie. Bez ucierania, bez miksera, bez stresu – tylko warstwowe układanie suchych składników i startych jabłek, a resztę robi magia… i Twój airfryer oczywiście🤘
Efekt? Delikatny, wilgotny środek pełen jabłkowego aromatu i maślana, lekko chrupiąca góra. To ciasto, które robi się prawie samo, a smakuje jak babciny klasyk – tylko szybciej i bez piekarnika.
Gwarantuję: po pierwszym kęsie ta sypana szarlotka zniknie szybciej, niż zdążysz powiedzieć „airfryer”. 🍏✨
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z marką Dr. Oetker, Bosch, Kerrygold oraz Mąka Polka.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
| Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
|---|---|---|
|
|
|
|
Przygotowanie mieszanki ciasta
-
Krok 1
Do miski przesyp suche składniki i wymieszaj.
-
Krok 2
Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Dno przykryj pierwszą warstwą suchych składników. Nasyp kilka łyżek, tak by pokryć spód.
-
Krok 3
Nałóż warstwę startych jabłek (jabłka możesz je wymieszać z cynamonem).
-
Magda poleca
Odkryj aromat, który rozgrzewa zmysły! 🌿 Ten wyjątkowy cynamon o intensywnym, słodko-korzennym smaku pochodzi z najlepszych plantacji w Indonezji. Idealny szczególnie do wypieków z jabłkami 🍎
-
Krok 4
Na jabłka przesyp kolejną warstwę suchych składników i jabłek.
-
Krok 5
Ostatnią warstwę jabłek przykryj pozostałą mieszanką ciasta. Na górze rozłóż pokrojone w nieduże plastry masło.
-
Krok 6
Piecz w airfryerze w 160°C i piecz około 40 minut, do zarumienienia się ciasta.
| Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/szarlotki-i-ciasta-z-jablkami/sypana-szarlotka-z-airrfyer |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze