Ciasta przekładane

Kokosowe ciasto z kremem budyniowym

Kokosowe ciasto z kremem budyniowym

  • 01:30
  • 24
  • Średni
01:30
24
Średni

Czy są tu fani kokosa? Dobrze trafiliście, bo dziś mam dla Was przepis, na niezwykle kremowe, lekkie i wilgotne ciasto kokosowe z budyniem! Dodatek z prażonych migdałów idealnie wpasowuje się tą konsystencję dodając element chrupkości, a jak wiemy równowaga w smakach w deserach jest bardzo ważna! Przepis ten, jest na dodatek prosty, mało pracochłonny, a efekt jest niezwykły! Koniecznie wypróbuj mój przepis na ciasto kokosowe z budyniem!

Składniki

Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 100 g cukru
  • 100 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • szczypta soli
Poncz:
  • 100 ml likieru kokosowego np. Malibu
  • 50 ml wody
Krem budyniowy:
  • 2 Budynie śmietankowe Dr. Oetkera
  • 800 ml mleka
  • 120 g cukru
  • 200 g masła
Krem śmietankowy z kokosem:
  • 500 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 100 g wiórków kokosowch
  • 250 g serka mascarpone
Dodatkowo:
  • 30 g płatków migdałów

Jeśli nie chcesz dodawać alkoholu, możesz nasączyć biszkopt ponczem przygotowanym z wody, cukru oraz soku z cytryny.

Składniki
Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 100 g cukru
  • 100 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • szczypta soli
Poncz:
  • 100 ml likieru kokosowego np. Malibu
  • 50 ml wody
Krem budyniowy:
  • 2 Budynie śmietankowe Dr. Oetkera
  • 800 ml mleka
  • 120 g cukru
  • 200 g masła
Krem śmietankowy z kokosem:
  • 500 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 100 g wiórków kokosowch
  • 250 g serka mascarpone
Dodatkowo:
  • 30 g płatków migdałów
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta przekładane ->

Przepisy z kategorii Ciasta przekładane

Wszystkiego słodkiego
12:00
24
Średni
Kora orzechowa
Dr. Oetker poleca
03:00
24
Średni
Ciasto w kropki