1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez jajek
  4. Klasyczna panna cotta

Klasyczna panna cotta

klasyczna panna cotta z wanilią i żelatyną w listkach
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Jeśli należysz do wielbicieli włoskiej kuchni, ten przepis jest dla Ciebie! Panna Cotta to klasyczny deser o delikatnie waniliowym smaku i aksamitnej konsystencji. Tuż przed podaniem wyjmij go z lodówki, wyłóż do góry dnem na talerz i voila! Psst…najlepiej smakuje z musem truskawkowym 😊


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Panna Cotta:

  • Krok 1

    Listki żelatyny namocz w zimnej wodzie.

    żelatyna w listkach Dr. Oetkera obok miseczka z wodą
  • Krok 2

    W rondelku wymieszaj mleko, śmietankę i cukier. Dodaj pastę waniliową i podgrzej nie dopuszczając do wrzenia.

    rondelek ze śmietanką i rózgą obok pasta waniliowa Dr. Oetkera
  • Krok 3

    Odsączone listki żelatyny dodaj do ciepłej masy i wymieszaj do rozpuszczenia żelatyny.

    namoczone listki żelatyny śmietanka z wanilią w rondelku
  • Krok 4

    Ostudzoną panna cottę przelej do szklanych naczyń i wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.

    panna cotta w szklanych naczyniach

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej