Czekoladowe trufle z awokado i pistacjami


Znacie to uczucie, gdy b臋d膮c na diecie, nagle dopada Was nieodparta ochota na CO艢 S艁ODKIEGO?! Z pomoc膮 przychodz膮 wtedy czekoladowe trufle z awokado i pistacjami. Wystarczy zmiksowa膰 w blenderze wszystkie sk艂adniki, uformowa膰 kulki, wstawi膰 do lodówki na 3 godziny i voila!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Czekoladowe trufle:
-
Krok 1
Daktyle zalej wrz膮tkiem i odstaw na 10 minut. Nast臋pnie ods膮cz.
-
Krok 2
Dok艂adnie zmiksuj za pomoc膮 malaksera daktyle, awokado, sól, past臋 z wanilii, olej kokosowy i syrop z agawy.
-
Krok 3
Miksuj do g艂adkiej konsystencji.
-
Krok 4
Dodaj rozpuszczon膮, gorzk膮 czekolad臋 i kakao.
-
Krok 5
Dok艂adnie zblenduj, a偶 masa b臋dzie kremowa i g艂adka.
-
Krok 6
Przykryj krem foli膮 spo偶ywcz膮 i odstaw do lodówki na minimum 3 godziny.
-
Krok 7
Pistacje obierz i drobno posiekaj.
-
Krok 8
Ze sch艂odzonej masy uformuj 20 kulek i obtocz je w pistacjach. Odstaw do sch艂odzenia na godzin臋.
Przepis w Waszym wykonaniu
1 / 2
Komentarze