Wegańskie

Wegańska gorąca czekolada

gorąca-wegańska-czekolada-ze-śmietanką-ryżową-i-kawałami-czekolady

Wegańska gorąca czekolada

  • 00:15
  • 2
  • Łatwy
00:15
2
Łatwy

Wegańska wersja gorącej czekolady smakuje pysznie z mlekiem sojowym czy migdałowym. Dodając do niego ciemne kakao, cukier kokosowy, posiekaną gorzką czekoladę oraz szczyptę rozgrzewających przypraw takich jak na przykład cynamon, stworzysz napój, który w mroźne dni doda Ci energii! Dopada Cię zimowa chandra? Wegańska gorąca czekolada z kokosową śmietanką będzie idealna! 🍫

Składniki

Składniki:
  • 500 ml mleka sojowego
  • 20 g Kakao ciemnego Dr. Oetkera
  • 40 g Cukru kokosowego Dr. Oetkera
  • 50 g czekolady gorzkiej
  • szczypta Cynomonu Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • śmietanka ryżowa lub kokosowa
  • gorzka czekolada
Wskazówki

Składniki:

Krok 1

Podgrzej mleko sojowe.

Mleko sojowe w garnku.
Krok 2

Następnie dodaj do niego kakao, cukier kokosowy, posiekaną gorzką czekoladę i cynamon.

Posiekana gorzka czekolada na desce, kakao, cukier kokosowy i cynamon na blacie kuchennym.
Krok 3

Całość wymieszaj i jeszcze raz podgrzej. Czekoladę rozlej do miseczek. Możesz ją podawać z ubitą śmietanką ryżową lub kokosową.

Gorąca czekolada podgrzewana na kuchence indukcyjnej w garnku.
Składniki
Składniki:
  • 500 ml mleka sojowego
  • 20 g Kakao ciemnego Dr. Oetkera
  • 40 g Cukru kokosowego Dr. Oetkera
  • 50 g czekolady gorzkiej
  • szczypta Cynomonu Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • śmietanka ryżowa lub kokosowa
  • gorzka czekolada
Wegańskie ->

Przepisy z kategorii Wegańskie