1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Wegańskie
  4. Wegańska gorąca czekolada

Wegańska gorąca czekolada

Marta Dmochowska - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Wegańska wersja gorącej czekolady smakuje pysznie z mlekiem sojowym czy migdałowym. Dodając do niego ciemne kakao, cukier kokosowy, posiekaną gorzką czekoladę oraz szczyptę rozgrzewających przypraw takich jak na przykład cynamon, stworzysz napój, który w mroźne dni doda Ci energii! Dopada Cię zimowa chandra? Wegańska gorąca czekolada z kokosową śmietanką będzie idealna! 🍫


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Składniki:

  • Krok 1

    Podgrzej mleko sojowe.

    Mleko sojowe w garnku.
  • Krok 2

    Następnie dodaj do niego kakao, cukier kokosowy, posiekaną gorzką czekoladę i cynamon.

    Posiekana gorzka czekolada na desce, kakao, cukier kokosowy i cynamon na blacie kuchennym.
  • Krok 3

    Całość wymieszaj i jeszcze raz podgrzej. Czekoladę rozlej do miseczek. Możesz ją podawać z ubitą śmietanką ryżową lub kokosową.

    Gorąca czekolada podgrzewana na kuchence indukcyjnej w garnku.

Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej