Wegańska gorąca czekolada


Wegańska wersja gorącej czekolady smakuje pysznie z mlekiem sojowym czy migdałowym. Dodając do niego ciemne kakao, cukier kokosowy, posiekaną gorzką czekoladę oraz szczyptę rozgrzewających przypraw takich jak na przykład cynamon, stworzysz napój, który w mroźne dni doda Ci energii! Dopada Cię zimowa chandra? Wegańska gorąca czekolada z kokosową śmietanką będzie idealna! 🍫
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Wegańska gorąca czekolada - Przepis:
-
Krok 1
Podgrzej mleko sojowe.
-
Krok 2
Następnie dodaj do niego kakao, cukier kokosowy, posiekaną gorzką czekoladę i cynamon.
-
Krok 3
Całość wymieszaj i jeszcze raz podgrzej. Czekoladę rozlej do miseczek. Możesz ją podawać z ubitą śmietanką ryżową lub kokosową.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze