Brownie i blondie

Blondie z serkiem mascarpone i jagodami

Blondie z serkiem mascarpone i jagodami

  • 02:00
  • 12
  • Łatwy
02:00
12
Łatwy

Blondie z serkiem mascarpone i jagodami to jasna wersja brownie z białą czekoladą. Serek mascarpone nadaje ciastu kremowego posmaku, który idealnie uzupełniają jagody. Szybko się piecze, jeszcze szybciej znika z talerza. Pamiętajcie, że prawidłowe blondie, będzie trochę zakalcowate i wilgotne. W tym tkwi cały jego urok. :)  Serdecznie zapraszam na białą wersję brownie :)

Składniki

Blondie:
  • 200 g białej czekolady
  • 100 g masła
  • 4 jajka
  • 160 g cukru
  • 1 Cukier wanilinowy Dr. Oetkera
  • 250 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • szczypta soli
  • 100 g mrożonych jagód
Masa serowa:
  • 250 g serka mascarpone
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru pudru
Składniki
Blondie:
  • 200 g białej czekolady
  • 100 g masła
  • 4 jajka
  • 160 g cukru
  • 1 Cukier wanilinowy Dr. Oetkera
  • 250 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • szczypta soli
  • 100 g mrożonych jagód
Masa serowa:
  • 250 g serka mascarpone
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru pudru
Zobacz ten przepis na ws.pl
Brownie i blondie ->

Przepisy z kategorii Brownie i blondie

Wszystkiego słodkiego
00:50
16
Łatwy
Brownie z awokado
Wszystkiego słodkiego
02:00
12
Łatwy
Brownie z fasoli
Wszystkiego słodkiego
00:40
16
Łatwy
Wegańskie brownie