Ciasta kruche i tarty

Tarta z karmelizowanymi śliwkami - Przepis

Tarta z karmelizowanymi śliwkami - Przepis

  • 02:30
  • 12
  • Średni
02:30
12
Średni

Tarta z karmelizowanymi śliwkami, to deser, który koniecznie musi się znaleźć na Twoim stole tej jesieni! Delikatne ciasto, kremowy budyń i aromatyczne śliwki w cynamonowym karmelu. Przyjemność, której nie sposób sobie odmówić, zwłaszcza w chłodne, jesienne popołudnie. Jeśli szukasz czegoś pysznego, co można łatwo przygotować w weekend czy w ciągu tygodnia - to ciasto jest zdecydowanie dla Ciebie! :)

Składniki

Spód:
  • 160 g mąki pszennej
  • 15 g Ciemnego Kakao Dr. Oetkera
  • 40 g cukru pudru
  • Szczypta soli
  • 100 g zimnego masła
  • 1 żółtko
  • 3 łyżki mleka
Budyń:
  • 1 Budyń waniliowy Dr. Oetkera
  • 500 ml śmietanki 30 %
  • 80 g cukru
Śliwki w karmelu:
  • 70 g cukru
  • 50 g masła
  • 500 g wypestkowanych śliwek i pokrojonych w ćwiartki
  • 1 łyżeczka Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetkera
Składniki
Spód:
  • 160 g mąki pszennej
  • 15 g Ciemnego Kakao Dr. Oetkera
  • 40 g cukru pudru
  • Szczypta soli
  • 100 g zimnego masła
  • 1 żółtko
  • 3 łyżki mleka
Budyń:
  • 1 Budyń waniliowy Dr. Oetkera
  • 500 ml śmietanki 30 %
  • 80 g cukru
Śliwki w karmelu:
  • 70 g cukru
  • 50 g masła
  • 500 g wypestkowanych śliwek i pokrojonych w ćwiartki
  • 1 łyżeczka Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta kruche i tarty ->

Przepisy z kategorii Ciasta kruche i tarty