Wegańskie brownie



Klasyczne amerykańskie brownie powinno być bardzo słodkie i mocno czekoladowe. Chcąc przygotować wegańską wersję brownie, nie musisz się obawiać, że będzie ono dalekie od oryginału. Choć nie znajdziesz w nim ani jajek ani masła, na pewno będzie miało idealną konsystencję. Zresztą sprawdź sam(a)! 🍫
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie wegańskiego brownie:
-
Krok 1
Kwadratową foremkę do pieczenia brownie o wymiarach 21 x 21 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 190°C.
-
Marta poleca
Kwadratowa forma w stylu Retro od Dr. Oetkera sprawdzi się do wypieku brownie oraz przygotowania wielu innych deserów. Forma pokryta jest powłoką zapobiegającą przywieraniu, dzięki czemu zawsze z łatwością wyjmiesz swoje wypieki! 💙
-
Krok 2
Siemię lniane zalej gorącą wodą i odstaw do napęcznienia.
-
Krok 3
Margarynę wegańską utrzyj z cukrem.
-
Krok 4
Następnie dodaj ekstrakt z wanilii, napój sojowy i siemię lniane. Dokładnie wymieszaj.
-
Krok 5
Czekoladę rozpuść w mikrofalówce lub kąpieli wodnej. Dodaj do masy na brownie i wymieszaj.
-
Krok 6
Następnie dodaj mąkę i szczyptę soli i wymieszaj tylko do połączenia składników.
-
Krok 7
Połowę posiekanych orzechów włoskich dodaj do ciasta, wymieszaj.
-
Krok 8
Ciasto na wegańskie brownie przełóż do formy i posyp pozostałymi orzechami.
-
Krok 9
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz od 22 do 25 minut. Upieczone brownie pozostaw do ostudzenia.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/weganskie/weganskie-brownie |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze