1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Ciasta kruche i tarty
  4. Kruche ciasto z serem i malinami

Kruche ciasto z serem i malinami

Magda Winnicka - zdj臋cie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Kruche ciasto z serem i malinami. Po艂膮czenie, które lubi膮 wszyscy. Proste i sprawdzone letnie ciacho – idealny przepis rozpoczynaj膮cy sezon na maliny. Spód z kruchego ciasta przykrywa wyj膮tkowo lekka waniliowa masa serowa z malinami a wierzch stanowi starte, kruche ciasto. Serdecznie polecam! 鉂わ笍


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Ciasto:

  • Krok 1

    Piekarnik rozgrzej do 190藲C. Form臋 o wymiarach 25 x 35 cm wy艂ó偶 papierem do pieczenia.

  • Krok 2

    M膮k臋 z proszkiem do pieczenia przesiej do miski. Dodaj cukier, proszek do pieczenia oraz 偶ó艂tka.

  • Krok 3

    Szybko zagnie膰. 3/4 porcji ciasta wy艂ó偶 na spód, reszt臋 owi艅 w foli臋 spo偶ywcz膮 i w艂ó偶 do zamra偶arki na oko艂o pó艂 godziny. Spód ciasta wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz oko艂o 12-15 min na z艂oty kolor.

Masa serowa:

  • Krok 4

    Twaróg utrzyj z cukrem i 2 艂y偶eczkami ekstraktu waniliowego.

  • Krok 5

    Dodaj budy艅 i zmiksuj do po艂膮czenia sk艂adników.

  • Krok 6

    Bia艂ka ubij na sztywno i dodaj stopniowo do masy serowej.

  • Krok 7

    Mas臋 prze艂ó偶 na podpieczony spód.

  • Krok 8

    Na mas臋 serow膮 wy艂ó偶 maliny.

    Zetrzyj pozosta艂膮 porcj臋 ciasta. Piecz oko艂o 35 minut w temperaturze 190 stopni.


Oce艅 przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczeg贸lny dzie艅
Party
Cztery pory roku
Owocowe szale艅stwo
Inspiracje
Wi臋cej