Kruche ciasto z serem i malinami
Kruche ciasto z serem i malinami. Połączenie, które przypadnie do gustu każdemu łasuchowi. Proste i sprawdzone letnie ciacho – idealny przepis rozpoczynający sezon na maliny. Delikatny spód z kruchego ciasta przykrywa wyjątkowo lekka, waniliowa masa serowa z malinami, a wierzch stanowi starte kruche ciasto. Serdecznie polecam! ❤️
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Kruche ciasto na spód:
-
Krok 1
Piekarnik rozgrzej do 190˚C. Formę o wymiarach 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia.
-
Magda poleca
Wysokiej jakości, praktyczna tortownica w kształcie prostokąta, w której z łatwością przygotujesz ulubione ciasta. Odpinany rant ułatwia wyjęcie gotowego ciasta z formy, a ceramiczna powłoka zapobiega przywieraniu ciasta.
-
Krok 2
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej do miski. Dodaj cukier, proszek do pieczenia oraz żółtka. Zagnieć szybko z kawałkami zimnego masła.
-
Krok 3
Szybko zagnieć. 3/4 porcji ciasta wyłóż na spód, resztę owiń w folię spożywczą i włóż do zamrażarki na około pół godziny. Spód ciasta wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz około 12-15 min na złoty kolor.
Masa serowa:
-
Krok 4
Twaróg utrzyj z cukrem i 2 łyżeczkami ekstraktu waniliowego.
-
Krok 5
Dodaj budyń i zmiksuj do połączenia składników.
-
Krok 6
Białka ubij na sztywno i dodaj stopniowo do masy serowej.
-
Krok 7
Masę przełóż na podpieczony spód.
-
Krok 8
Na masę serową wyłóż maliny.
Zetrzyj pozostałą porcję ciasta. Piecz około 35 minut w temperaturze 190 stopni.
Gotowe kruche ciasto z serem i malinami pozostaw do wystygnięcia. Smacznego!
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasta-kruche-i-tarty/kruche-ciasto-z-serem-i-malinami |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze