Kruche ciasto z serem i malinami

Kruche ciasto z serem i malinami. Po艂膮czenie, które lubi膮 wszyscy. Proste i sprawdzone letnie ciacho – idealny przepis rozpoczynaj膮cy sezon na maliny. Spód z kruchego ciasta przykrywa wyj膮tkowo lekka waniliowa masa serowa z malinami a wierzch stanowi starte, kruche ciasto. Serdecznie polecam! 鉂わ笍
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Ciasto:
-
Krok 1
Piekarnik rozgrzej do 190藲C. Form臋 o wymiarach 25 x 35 cm wy艂ó偶 papierem do pieczenia.
-
Krok 2
M膮k臋 z proszkiem do pieczenia przesiej do miski. Dodaj cukier, proszek do pieczenia oraz 偶ó艂tka.
-
Krok 3
Szybko zagnie膰. 3/4 porcji ciasta wy艂ó偶 na spód, reszt臋 owi艅 w foli臋 spo偶ywcz膮 i w艂ó偶 do zamra偶arki na oko艂o pó艂 godziny. Spód ciasta wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz oko艂o 12-15 min na z艂oty kolor.
Masa serowa:
-
Krok 4
Twaróg utrzyj z cukrem i 2 艂y偶eczkami ekstraktu waniliowego.
-
Krok 5
Dodaj budy艅 i zmiksuj do po艂膮czenia sk艂adników.
-
Krok 6
Bia艂ka ubij na sztywno i dodaj stopniowo do masy serowej.
-
Krok 7
Mas臋 prze艂ó偶 na podpieczony spód.
-
Krok 8
Na mas臋 serow膮 wy艂ó偶 maliny.
Zetrzyj pozosta艂膮 porcj臋 ciasta. Piecz oko艂o 35 minut w temperaturze 190 stopni.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze