1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasta kruche i tarty
  4. Tarta czekoladowo-kokosowa

Tarta czekoladowo-kokosowa

Tarta czekoladowo-kokosowa z mocno czekoladowym, wegańskim kremem
Tarta czekoladowo-kokosowa z mocno czekoladowym, wegańskim kremem
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
4.67/5 3 oceny

Wyjątkowa tarta czekoladowo-kokosowa🍫🥥 Spód przygotowany jest na bazie migdałów, wiórek kokosowych i oleju kokosowego. Krem jest natomiast mocno czekoladowy i w dodatku wegański. Tarta zasmakuje każdemu!😋 Jest przygotowana z myślą o weganach i osobach, które unikają glutenu. Smacznego!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Wegański spód kokosowy:

  • Krok 1

    Wszystkie składniki spodu umieść w rozdrabniaczu lub blenderze wysokoobrotowym. Blenduj aż do uzyskania jednolitej masy. Piekarnik nagrzej do 180°C.

  • Krok 2

    Okrągłą formę do tarty (20 cm średnicy) wyłóż papierem do pieczenia. Dno i brzegi formy wyłóż masą kokosowo-migdałową, mocno dociskając masę do formy. Piecz spód na złocisty kolor - około 10 minut. Wyjmij ciasto z piekarnika i odstaw do całkowitego ostygnięcia. 

Nadzienie:

  • Krok 3

    Czekoladę posiekaj i włóż do dużej miski. Dodaj sól. W rondelku zagotuj mleko kokosowe na małym ogniu. Zalej czekoladę gorącym mlekiem i mieszaj do uzyskania gładkiej masy.

    Odstaw na kilka minut do ostygnięcia.

  • Krok 4

    Wylej przestudzoną masę na wystudzony spód. Wstaw ciasto do lodówki do zastygnięcia - co najmniej 2-3 godziny, najlepiej na całą noc. 

  • Krok 5

    Przed podaniem obsyp tartę płatkami kokosa i polej rozpuszczoną gorzką czekoladą.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasta-kruche-i-tarty/tarta-czekoladowo-kokosowa

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej