Ciasta kruche i tarty

Tarta czekoladowo-kokosowa

Tarta czekoladowo-kokosowa

  • 04:10
  • 10
  • Łatwy
04:10
10
Łatwy

Wyjątkowa tarta czekoladowo-kokosowa. Spód przygotowany na bazie migdałów, wiórek kokosowych i oleju kokosowego. Krem jest natomiast mocno czekoladowy i w dodatku wegański. Tarta zasmakuje każdemu. Jest przygotowana z myślą o weganach i osobach, które unikają glutenu. 

Składniki

Spód:
  • 150 g mielonych migdałów
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 5 łyżek płynnego oleju kokosowego
  • 2 łyżki Cukru kokosowego nierafinowanego z Indonezji Dr. Oetkera
Nadzienie:
  • 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 1/2 łyżeczki soli
Dodatki:
  • 20 g płatków kokosowych
  • 20 g rozpuszczonej gorzkiej czekolady
Składniki
Spód:
  • 150 g mielonych migdałów
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 5 łyżek płynnego oleju kokosowego
  • 2 łyżki Cukru kokosowego nierafinowanego z Indonezji Dr. Oetkera
Nadzienie:
  • 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 1/2 łyżeczki soli
Dodatki:
  • 20 g płatków kokosowych
  • 20 g rozpuszczonej gorzkiej czekolady
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta kruche i tarty ->

Przepisy z kategorii Ciasta kruche i tarty