1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Bez cukru
  4. Tarta czekoladowa na bazie kakao (bez mleka, cukru, jajek i m膮ki)

Tarta czekoladowa na bazie kakao (bez mleka, cukru, jajek i m膮ki)

tarta czekoladowa na bazie kakao be mleka, cukru, jajek i m膮ki posypana orzechami laskowymi na br膮zowej kratce - Wszystkiego S艂odkiego
tarta czekoladowa na bazie kakao be mleka, cukru, jajek i m膮ki posypana orzechami laskowymi na br膮zowej kratce - Wszystkiego S艂odkiego
Marta - zdj臋cie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
4.86/5 7 ocen

Moja wega艅ska tarta z nadzieniem czekoladowym na bazie kakao jest najlepszym dowodem na to, 偶e zdrowe sk艂adniki i pyszny deser id膮 ze sob膮 w parze, a Ty, mo偶esz cieszy膰 si臋 jego smakiem bez wyrzutów sumienia.

Tajemnica tarty tkwi w jej spodzie, który jest bardzo prosty, kakaowy i… nie wymaga pieczenia! 馃槈 Tart臋 wype艂nia krem na bazie kakao, mleko kokosowego i ponownie daktyli. Jeszcze kilka orzechów laskowych na wierzch i gotowe! 

Tarta czekoladowa na bazie kakao jest bez mleka, cukru, jajek i m膮ki dlatego 艣wietnie sprawdzi si臋 równie偶 dla osób unikaj膮cych tych sk艂adników w swojej diecie. 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艢redni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Sp贸d do tarty czekoladowej:

  • Krok 1

    Daktyle Bakal zalej wrz膮tkiem i odstaw na oko艂o 30 minut 偶eby nap臋cznia艂y. Nast臋pnie odlej wod臋. Tak samo post膮p z daktylami, które b臋d膮 potrzebne do kremu.

    Zalane wrz膮tkiem daktyle.
  • Krok 2

    Do misy malaksera dodaj daktyle, kakao, wiórki kokosowe Bakal, olej kokosowy oraz p艂atki migda艂ów Bakal. Zblenduj do rozdrobnienia sk艂adników.

    Blender r臋czny firmy Bosch z malakserem,w kt贸rym znajduj膮 si臋 sk艂adniki na sp贸d bez pieczenia.
  • Mo偶e si臋 przyda膰

    Migda艂y w p艂atkach s膮 gotowe do u偶ycia od razu po otwarciu opakowania. 艢wietnie sprawdz膮 si臋 do deser贸w i ciast.

    Mo偶e si臋 przyda膰
  • Krok 3

    Mas臋 prze艂ó偶 do formy na tart臋 o 艣rednicy 25 cm i dociskaj膮c na spodzie i po bokach - utwórz z niej spód.

    Wega艅ski kakaowy sp贸d na tart臋 bez pieczenia.

Wega艅ski krem do tarty (bez jajek, mleka, m膮ki i cukru):

  • Krok 4

    Do garnka dodaj napój migda艂owy i napój kokosowy. Dodaj kakao, skrobi臋 kukurydzian膮, sól oraz kardamon. Dok艂adnie rozmieszaj trzepaczk膮 i dopiero wtedy zacznij podgrzewa膰. Podgrzewaj na 艣rednim ogniu ca艂y czas mieszaj膮c trzepaczk膮. Gotowa masa powinna mie膰 konsystencj臋 g臋stego budyniu.

    W garnku nap贸j migda艂owy z napojem kokosowym. Obok Ciemne Kakao Dr. Oetkera, skrobia kukurydziana, s贸l oraz kardamon.
  • Kakao ciemne z ziarna kakaowca

    Oryginalne, ciemne kakao z ziaren kakaowca. Idealne do ciast, deser贸w, krem贸w i do picia.

    Kakao ciemne z ziarna kakaowca
  • Krok 5

    Nast臋pnie dodaj olej kokosowy i namoczone daktyle.

    Czekoladowy krem w garnku, z dodatkiem daktyli i oleju kokosowego na kuchence 2-palnikowej firmy Bosch.
  • Krok 6

    Za pomoc膮 blendera dok艂adnie zmiksuj do uzyskania jednolitego, g艂adkiego kremu.

    Gotowy krem czekoladowy w garnku.
  • Krok 7

    Krem rozprowad藕 na wcze艣niej przygotowanym spodzie. Gór臋 posyp posiekanymi orzeszkami laskowymi. Wstaw do lodówki na oko艂o 3 godziny, 偶eby masa si臋 艣ci臋艂a. Tarta czekoladowa z kakao jest gotowa!

    Gotowa tarta czekoladowa na bazie kakao z dodatkiem orzech贸w laskowych.
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/bez-cukru/tarta-czekoladowa-na-bazie-kakao

Oce艅 przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Wi臋cej