Ciasta parzone

Churros z sosem czekoladowo-pomarańczowym

Churros z sosem czekoladowo-pomarańczowym

  • 01:00
  • 40
  • Średni
01:00
40
Średni

Churros z sosem czekoladowo-pomarańczowym to tradycyjny, hiszpański smakołyk. Stanowi on ciekawą odmianę dla popularnych faworków i pączków. :) Leciutkie, chrupiace churros świetnie smakują z sosem czekoladowo-pomarańczowym. Polecam! Wypróbuj mój przepis!

Składniki

Churros:
  • 100 ml wody
  • 150 ml mleka
  • 50 g masła
  • szczypta soli
  • 200 g mąki
  • 4 jajka
  • 1 l oleju
Sos czekoladowo-pomarańczowy:
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 50 g czekolady gorzkiej
  • 150 ml śmietanki 30%
  • 1 łyżeczka Cukru ze skórką pomarańczową Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • cukier puder
Składniki
Churros:
  • 100 ml wody
  • 150 ml mleka
  • 50 g masła
  • szczypta soli
  • 200 g mąki
  • 4 jajka
  • 1 l oleju
Sos czekoladowo-pomarańczowy:
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 50 g czekolady gorzkiej
  • 150 ml śmietanki 30%
  • 1 łyżeczka Cukru ze skórką pomarańczową Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • cukier puder
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta parzone ->

Przepisy z kategorii Ciasta parzone