Pieczone churros - Przepis
Ciasta parzone

Pieczone churros

Pieczone churros

  • 01:00
  • 30
  • Średni
01:00
30
Średni

Pieczone churros, to odchudzona wersja tradycyjnego przepisu na hiszpańskie pączki - bardzo smaczny i nieco odmienny smakołyk na nadchodzący, dużymi krokami, Tłusty Czwartek. Tradycyjnie churros smaży się na głębokim oleju, ja postanowiłam je przygotować w piekarniku - są równie smaczne, delikatnie chrupiące i mają zdecydowanie mniej tłuszczu. Churros najlepiej smakują kilka godzin po wypieczeniu. Możecie podawać je solo albo z sosem czekoladowym. 

Składniki

Ciasto:
  • 100 ml wody
  • 150 ml mleka
  • 100 g masła
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka Pasty waniliowej Intense z wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami Dr. Oetkera
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego
  • 3 jajka
  • 160 g mąki pszennej
Dodatkowo:
  • 30 g rozpuszczonego masła
  • 150 g cukru trzcinowego
Składniki
Ciasto:
  • 100 ml wody
  • 150 ml mleka
  • 100 g masła
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka Pasty waniliowej Intense z wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami Dr. Oetkera
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego
  • 3 jajka
  • 160 g mąki pszennej
Dodatkowo:
  • 30 g rozpuszczonego masła
  • 150 g cukru trzcinowego
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta parzone ->

Przepisy z kategorii Ciasta parzone

Wszystkiego słodkiego
01:00
20
Łatwy
Gniazdka
Wszystkiego słodkiego
01:00
30
Średni
Pieczone churros