Wegańskie churros z cynamonową posypką - Przepis | Wszystkiego Słodkiego
Wegańskie

Wegańskie churros z cynamonową posypką

Wegańskie churros z cynamonową posypką

  • 01:00
  • 40
  • Średni
01:00
40
Średni

Hiszpańskie churros najlepiej smakują jeszcze ciepłe i pokryte smakowitą cynamonową posypką. Klasyczne ciasto na churros przygotowywane jest na bazie masła i jajek. Wybierając wersję wegańską zamień masło na wegańską margarynę, zaś jajka na aquafabę, czyli wodę po ugotowanej ciecierzycy. Ta magiczna mikstura nie tylko wspiera ideę zero waste, ale także idealnie sprawdza się jako baza dla bezy, składnik musu czekoladowego czy też brownie! 💚

Składniki

Churros:
  • 250 ml wody
  • 50 g margaryny wegańskiej
  • 30 g cukru trzcinowego
  • ½ łyżeczki Cukru z wanilią Dr. Oetkera
  • szczypta soli
  • 150 ml mąki pszennej
  • 2 litry oleju rzepakowego
  • 120 ml aquafaby ( wody po ugotowanej ciecierzycy)
Cynamonowa posypka:
  • 70 g cukru trzcinowego
  • ½ łyżeczki Cynamonu mielonego Dr. Oetkera

Ciasto na churros jest dosyć gęste, dlatego by swobodnie wyciskać porcje ciasta, najlepiej użyć mocnego, materiałowego rękawa cukierniczego lub kilku jednorazowych naraz.

Składniki
Churros:
  • 250 ml wody
  • 50 g margaryny wegańskiej
  • 30 g cukru trzcinowego
  • ½ łyżeczki Cukru z wanilią Dr. Oetkera
  • szczypta soli
  • 150 ml mąki pszennej
  • 2 litry oleju rzepakowego
  • 120 ml aquafaby ( wody po ugotowanej ciecierzycy)
Cynamonowa posypka:
  • 70 g cukru trzcinowego
  • ½ łyżeczki Cynamonu mielonego Dr. Oetkera
Wegańskie ->

Przepisy z kategorii Wegańskie