Ciasta parzone

Bezglutenowe pączki hiszpańskie

Bezglutenowe pączki hiszpańskie

  • 01:30
  • 25
  • Łatwy
01:30
25
Łatwy

Bezglutenowe pączki hiszpańskie zdominowały dzisiaj naszą kuchnię! Jeśli ograniczacie gluten - ten przepis na Tłusty Czwartek jest dla Was idealny! Gniazdka - bo tak inaczej możemy nazwać hiszpańskie pączki - są mięciutkie, z wierzchu delikatnie chrupiące i naprawdę przepyszne! Podałam je tradycyjnie, oblane lukrem - jeżeli macie ochotę, możecie serwować je posypane cukrem pudrem lub oblane czekoladą :) Przepis jest po prostu doskonały! Wypróbujcie - przekonacie się sami!

Składniki

Ciasto:
  • 100 g mąki ryżowej
  • 60 g mąki ziemniaczanej
  • 40 g mąki kukurydzianej
  • 250 ml wody
  • 100 g masła
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru bez glutenu Dr. Oetkera
  • 1/4 łyżeczki sody
  • 1/4 łyżeczki soli
Lukier:
  • 200 g cukru pudru
  • 2-3 łyżki soku z cytryny
  • 4-5 łyżek gorącej wody (dodawanej po łyżce)
Składniki
Ciasto:
  • 100 g mąki ryżowej
  • 60 g mąki ziemniaczanej
  • 40 g mąki kukurydzianej
  • 250 ml wody
  • 100 g masła
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru bez glutenu Dr. Oetkera
  • 1/4 łyżeczki sody
  • 1/4 łyżeczki soli
Lukier:
  • 200 g cukru pudru
  • 2-3 łyżki soku z cytryny
  • 4-5 łyżek gorącej wody (dodawanej po łyżce)
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta parzone ->

Przepisy z kategorii Ciasta parzone

Wszystkiego słodkiego
01:00
30
Średni
Pieczone churros