Ciasteczka

Makaroniki z lekkim kremem waniliowym

Makaroniki z lekkim kremem waniliowym

  • 02:00
  • 20
  • Trudny
02:00
20
Trudny

Makaroniki z lekkim kremem waniliowym to moja wersja klasycznych i eleganckich ciasteczek z Francji. Ja swoje ciasteczka zrobiłam w kolorze żółtym - żeby powitać nadchodzące lato :) Delikatne, pękające przy pierwszym gryzie ciastka przełożyłam kremem waniliowym na bazie serka mascarpone, śmietanki i cukru z wanilią. Ciasteczka są słodkie, urocze, przepyszne :) Będą wspaniałe jako deser do codziennej kawki lub herbatki ale również wspaniałym, słodkim i własnoręcznie przygotowanym prezentem :) Gorąco zachęcam Was do przygotowania makaroników!

Składniki

Makaroniki:
  • 140 g migdałów, bez skórki
  • 150 g cukru pudru
  • 40 g mąki ziemniaczanej
  • 3 białka w temperaturze pokojowej
  • 100 g cukru
  • kilka kropel Barwnika żółtego Dr. Oetkera
Krem waniliowy:
  • 250 g serka mascarpone
  • 150 ml śmietanki 30%
  • ½ opakowania Cukru z wanilią Dr. Oetkera
Składniki
Makaroniki:
  • 140 g migdałów, bez skórki
  • 150 g cukru pudru
  • 40 g mąki ziemniaczanej
  • 3 białka w temperaturze pokojowej
  • 100 g cukru
  • kilka kropel Barwnika żółtego Dr. Oetkera
Krem waniliowy:
  • 250 g serka mascarpone
  • 150 ml śmietanki 30%
  • ½ opakowania Cukru z wanilią Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasteczka ->

Przepisy z kategorii Ciasteczka

Wszystkiego słodkiego
02:00
60
Średni
Pralinki