Czekoladowe ciasteczka z chili
Połączenie czekolady, żurawiny i chili jest wyjątkowo aromatyczne i rozgrzewające. Dlatego polecam te 🍪 czekoladowe ciasteczka z chili nie tylko miłośnikom czekolady, ale wszystkim tym, którzy uwielbiają ostrzejszy smak słodyczy. Czekoladowe ciasteczka to przekąska, którą można zabrać ze sobą na przykład na zimowy spacer.😃⛄
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie czekoladowych ciasteczek z chili:
-
Krok 1
Żurawinę oraz część gorzkiej czekolady (około 130 g) pokrój na drobne kawałki. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C.
-
Krok 2
W rondelku umieść pozostałą czekoladę, dodaj masło i rozpuść na małym ogniu.
-
Krok 3
Jajka ubij z cukrem i cukrem wanilinowym na jasną, puszystą masę.
-
Krok 4
Do ubitych jajek powoli dodawaj roztopioną czekoladę i dalej ubijaj.
-
Krok 5
Mąkę przesiej przez sitko, wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cynamonem, chili i szczyptą soli, a następnie wymieszaj z masą czekoladową. Na koniec dodaj do ciasta pokrojoną żurawinę i czekoladę i ponownie wymieszaj.
-
Krok 6
Łyżką wykładaj porcje ciasta na blachę, pozostawiając między nimi wyraźne odstępy. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 10 - 12 minut.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasteczka/czekoladowe-ciasteczka-z-chili |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze