Rogaliki z cynamonem
                
                
    Rogaliki z ciasta francuskiego, z dodatkiem cynamonu, są apetycznym pomysłem na słodką przekąskę 🥐 Przygotowuje się je bardzo szybko, pięknie pachną i przepysznie smakują. Idealne do porannej kawy, kiedy nie masz czasu na skomplikowane śniadanie ☕
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
 - Poziom trudności
 - Łatwy
 
| Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy | 
|---|---|---|
| 
                     | 
                            
                     | 
                            
                     | 
                    
- 
    
    
    
    
Krok 1
Piekarnik rozgrzej do 200° C. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia.Arkusz ciasta francuskiego rozwiń. Ostrym nożem przekrój arkusz na 3 części, tak, żeby powstały 3 prostokąty. Następnie każdy prostokąt przetnij w poprzek . W ten sposób otrzymasz 6 mniejszych prostokątów. Każdy z nich przetnij pod skosem, otrzymując 12 trójkątów.
 - 
    
    
    
    
Krok 2
Serek wymieszaj z połową opakowania cukru z cynamonem.
 - 
    
    
    
    
Krok 3
Arkusz ciasta francuskiego rozwiń. Ostrym nożem przekrój arkusz na 3 części, tak, żeby powstały 3 prostokąty.
 - 
    
    
    
    
Krok 4
Następnie każdy prostokąt przetnij w poprzek . W ten sposób otrzymasz 6 mniejszych prostokątów. Każdy z nich przetnij pod skosem, otrzymując 12 trójkątów.
 - 
    
    
    
    
Krok 5
Na środek dłuższego boku ciasta połóż łyżeczkę serka i zwiń od szerszej części do węższej, zawijając delikatnie rogi rogalika do środka.
 - 
    
    
    
    
Krok 6
Roztrzep jajko i posmaruj nim rogaliki. Obsyp je resztą cukru z cynamonem.
 - 
    
    
    
    
Krok 7
Rogaliki ułóż na blaszce. Piecz je przez ok. 25 minut, aż do złoto-brązowego koloru.
 
| Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasteczka/rogaliki-z-cynamonem | 
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
                    
                                                                        
                    
                                                                        
                    
                                                                        
                    
                                                                        
                    
                                                                        
                    
                                                                                        
                    
                    
                                    
                    
                                                                        
                    
                                                                        
                
                                    
Komentarze