Pancakes z owocami i kokosowym jogurtem


Pancakes z owocami i kokosowym jogurtem to pyszna propozycja na sycące śniadanie! Z podanych składników wychodzi ok. 10-12 placuszków. Dodatek jogurtu naturalnego sprawia, że są jeszcze bardziej puszyste i delikatne, a nuta kokosu wzbogaca całość. Dla urozmaicenia smaku dodałam mrożone borówki i wiśnie, ale pasują tu również inne drobne owoce.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Placuszki
-
Krok 1
Wymieszaj mokre składniki z wanilią w jednym naczyniu, do drugiego przesiej suche i wymieszaj.
-
Krok 2
Dodaj suche składniki do mokrych, wymieszaj na jednolitą masę. Na koniec wmieszaj owoce. Smaż pancakes na niewielkiej ilości oleju na średniej mocy palnika na złoto-brązowy kolor.
Jogurt kokosowy:
-
Krok 3
Jogurt wymieszaj z cukrem pudrem, cukrem z wanilią i wiórkami kokosowymi i podawaj do placuszków.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze