1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Gofry, nale艣niki, placki
  4. Gofry z ciasta parzonego

Gofry z ciasta parzonego

Natalia Kamrowska - zdj臋cie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Gofry z ciasta parzonego s膮 chrupi膮ce i leciutkie jak chmurka, mimo 偶e w ich sk艂adzie pró偶no szuka膰 dodatku proszku do pieczenia! Dodaj do nich cynamonowy cukier i poczuj si臋 jak w hiszpa艅skiej kawiarni! 馃 鈽


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Gofry:

  • Krok 1

    Do garnka dodaj wod臋, mleko, mas艂o, sól, past臋 waniliow膮 i cukier trzcinowy. Ca艂o艣膰 zagotuj.

    woda,mleko,mas艂o,cukier,cukier z wanili膮 Dr. Oetkera
  • Krok 2

    Do gotuj膮cego si臋 p艂ynu wsyp m膮k臋 i ucieraj drewnian膮 艂y偶k膮 przez ok. 2-3 minuty, ci膮gle mieszaj膮c. Gotowa masa powinna odchodzi膰 od 艣cian garnka.

    ciasto parzone
  • Krok 3

    Odstaw j膮 na kilka minut do przestudzenia, a nast臋pnie miksuj dodaj膮c kolejno po jednym jajku.

    ciasto parzone, jajka
  • Krok 4

    Rozgrzej gofrownic臋, nast臋pnie nabieraj 艂y偶k膮 spor膮 kulk臋 ciasta (wielko艣ci pi艂eczki pingpongowej) i piecz gofry oko艂o 4 minut a偶 zrobi膮 si臋 chrupi膮ce.

    pieczenie gofr贸w z ciasta parzonego
  • Krok 5

    Cukier wymieszaj z cynamonem. Jeszcze ciep艂e gofry smaruj cienko z jednej strony roztopionym mas艂em i obtocz w cukrze z cynamonem. Podawaj od razu.

    gofry z ciasta parzonego, cukier z cynamonem Dr. Oetkera

Oce艅 przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczeg贸lny dzie艅
Party
Cztery pory roku
Owocowe szale艅stwo
Inspiracje
Wi臋cej