Babki i ciasta ucierane

Ciasto wiewiórka

Ciasto wiewiórka

  • 01:00
  • 16
  • Łatwy
01:00
16
Łatwy

Ciasto wiewiórka dzięki dodatkowi orzechów, bakalii i aromatycznych przypraw stanowi słodki wypiek idealny na zimowe popołudnie. Orzechy przyjemnie chrupią,  jabłka w towarzystwie rodzynek wspaniale odnajdują się w przyprawach korzennych. Ciasto jest wilgotne, ale nie ciężkie. Z podanych składników wychodzi średnia blaszka ciasta - polecam podzielić się z przyjaciółmi :) Podrzuć swoim bliskim moją Wiewiórkę :)

Składniki

Składniki:
  • 200 g orzechów włoskich
  • 150 g rodzynek
  • 4 jabłka Szara Reneta
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka Ciemnego kakao Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia D. Oetkera
  • 1 łyżeczka Sody oczyszczonej Dr. Oetkera
  • 2 łyżeczki Cynamonu Dr. Oetkera
  • Szczypta gałki muszkatołowej
  • Szczypta kardamonu
  • Szczypta imbiru
  • Szczypta soli
  • 4 jajka
  • 100 g cukru
  • 2 łyżki miodu
  • 200 ml oleju
Składniki
Składniki:
  • 200 g orzechów włoskich
  • 150 g rodzynek
  • 4 jabłka Szara Reneta
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka Ciemnego kakao Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia D. Oetkera
  • 1 łyżeczka Sody oczyszczonej Dr. Oetkera
  • 2 łyżeczki Cynamonu Dr. Oetkera
  • Szczypta gałki muszkatołowej
  • Szczypta kardamonu
  • Szczypta imbiru
  • Szczypta soli
  • 4 jajka
  • 100 g cukru
  • 2 łyżki miodu
  • 200 ml oleju
Zobacz ten przepis na ws.pl
Babki i ciasta ucierane ->

Przepisy z kategorii Babki i ciasta ucierane