1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Pieczywo
  4. Tosty francuskie

Tosty francuskie

Dr. Oetker  - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Tosty francuskie, to klasyka słodkich śniadań. Możecie podać je z owocami, miodem, cukrem pudrem lub z jakimkolwiek dodatkiem na który macie tylko ochotę. Aromat wanilii, masła i cynamonu unoszący się w kuchni wprost zaprasza do stołu.  Tosty francuskie, to idealny pomysł na śniadanie, gdy zostanie nam trochę pieczywa z poprzedniego dnia lub jeśli po prostu mamy ochotę na coś szybkiego i ciepłego. :) Proste połączenie... ale jakie pyszne! Polecamy przepis. <3


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Tosty:

  • Krok 1

    W miseczce roztrzep dokładnie jajka z mlekiem, cukrem i pastą waniliową.

  • Krok 2

    Bułkę pokrój na kromki grubości ok 2 cm.

  • Krok 3

    Kromki zanurzaj w mleku i smaż na sporej ilości masła (ok 2-3 łyżki) przez ok 2 minuty z każdej strony.

Ponadto:

  • Krok 4

    Po usmażeniu osusz na arkuszu ręcznika papierowego. Przed smażeniem kolejnej porcji patelnię wytrzyj dokładnie ręcznikiem papierowym. Gotowe , ciepłe tosty podawaj z ulubionymi owocami, kawałeczkami masła, miodem czy konfiturą. Możesz również obtoczyć je w cukrze wymieszanym z cynamonem aby były jeszcze bardziej aromatyczne.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej