Szybkie/łatwe

Cieciorella czekoladowo-orzechowa

Cieciorella czekoladowo-orzechowa

  • 00:20
  • 8
  • ┼üatwy
00:20
8
Łatwy

Uwielbiasz odkrywa─ç nietypowe kulinarne wykorzystanie popularnych sk┼éadników? A mo┼╝e poszukujesz inspiruj─ůcych przepisów s┼éodkiej kuchni ro┼Ťlinnej? Cieciorella to s┼éodka pasta z ciecierzycy w  po┼é─ůczeniu z daktylami, kakao oraz mas┼éem orzechowym.­čąť Jest pysznym dodatkiem do pieczywa, ale doskonale sprawdzi si─Ö równie┼╝ jako nadzienie do tartaletek. Ja uwielbiam jej delikatnie s┼éodko-czekoladowy smak w po┼é─ůczeniu z owocami. ­čśŹ 

 

Składniki

  • 170 g daktyli
  • 400 g ugotowanej ciecierzycy
  • du┼╝a szczypta soli
  • 70 g mas┼éa orzechowego
  • 200 ml napoju migda┼éowego
  • 60 g (4 ┼éy┼╝ki) Ciemnego Kakao Dr. Oetker
  • Je┼╝eli Twoje mas┼éo orzechowe jest z dodatkiem soli, mo┼╝esz pomin─ů─ç sól w przepisie lub doda─ç jej mniej.
  • Taka pasta ┼Ťwietnie nadaje si─Ö nie tylko do pieczywa, ale tak┼╝e jako krem na przyk┼éad do tartaletek.
  • W przypadku, gdy lubisz bardziej s┼éodkie pasty mo┼╝esz doda─ç wi─Öcej daktyli lub syrop klonowy.
Składniki
  • 170 g daktyli
  • 400 g ugotowanej ciecierzycy
  • du┼╝a szczypta soli
  • 70 g mas┼éa orzechowego
  • 200 ml napoju migda┼éowego
  • 60 g (4 ┼éy┼╝ki) Ciemnego Kakao Dr. Oetker
Zobacz ten przepis na ws.pl
Szybkie/łatwe ->

Przepisy z kategorii Szybkie/łatwe