1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Szybkie/łatwe
  4. Cieciorella czekoladowo-orzechowa

Cieciorella czekoladowo-orzechowa

Marta Dmochowska - zdj─Öcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
4.8/5 5 ocen

Uwielbiasz odkrywa─ç nietypowe kulinarne wykorzystanie popularnych sk┼éadników? A mo┼╝e poszukujesz inspiruj─ůcych przepisów s┼éodkiej kuchni ro┼Ťlinnej? Cieciorella to s┼éodka pasta z ciecierzycy w  po┼é─ůczeniu z daktylami, kakao oraz mas┼éem orzechowym.­čąť Jest pysznym dodatkiem do pieczywa, ale doskonale sprawdzi si─Ö równie┼╝ jako nadzienie do tartaletek. Ja uwielbiam jej delikatnie s┼éodko-czekoladowy smak w po┼é─ůczeniu z owocami. ­čśŹ 

 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno┼Ťci
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Daktyle zalej wrz─ůtkiem i odstaw na pó┼é godziny. Po tym czasie zlej wod─Ö.

    Daktyle w miseczce zalane wod─ů.
  • Krok 2

    Do du┼╝ej miski wsyp ciecierzyc─Ö. Dodaj sól, mas┼éo orzechowe*, napój migda┼éowy i kakao.

    Ugotowana ciecierzyca w misce. Obok w miseczkach namoczone wcze┼Ťniej daktyle, mas┼éo orzechowe, s├│l, nap├│j migda┼éowy i kakao ciemne Dr. Oetkera.
  • Krok 3

    Zblenduj do uzyskania jednolitej konsystencji. Prze┼éó┼╝ do pojemnika z pokrywk─ů i przechowuj past─Ö w lodówce.

    Zblendowana pasta z ciecierzycy, daktyli i kakao za pomoc─ů blendera r─Öcznego Maxomixx.

Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Wi─Öcej