1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Szybkie/艂atwe
  4. Cieciorella czekoladowo-orzechowa

Cieciorella czekoladowo-orzechowa

cieciorella czekoladowo-orzechowa z wi艣niami i porzeczkami
Marta - zdj臋cie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
4.8/5 5 ocen

Uwielbiasz odkrywa膰 nietypowe kulinarne wykorzystanie popularnych sk艂adników? A mo偶e poszukujesz inspiruj膮cych przepisów s艂odkiej kuchni ro艣linnej? Cieciorella to s艂odka pasta z ciecierzycy w  po艂膮czeniu z daktylami, kakao oraz mas艂em orzechowym.馃 Jest pysznym dodatkiem do pieczywa, ale doskonale sprawdzi si臋 równie偶 jako nadzienie do tartaletek. Ja uwielbiam jej delikatnie s艂odko-czekoladowy smak w po艂膮czeniu z owocami. 馃槏 

 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Daktyle zalej wrz膮tkiem i odstaw na pó艂 godziny. Po tym czasie zlej wod臋.

    Daktyle w miseczce zalane wod膮.
  • Krok 2

    Do du偶ej miski wsyp ciecierzyc臋. Dodaj sól, mas艂o orzechowe*, napój migda艂owy i kakao.

    Ugotowana ciecierzyca w misce. Obok w miseczkach namoczone wcze艣niej daktyle, mas艂o orzechowe, s贸l, nap贸j migda艂owy i kakao ciemne Dr. Oetkera.
  • Krok 3

    Zblenduj do uzyskania jednolitej konsystencji. Prze艂ó偶 do pojemnika z pokrywk膮 i przechowuj past臋 w lodówce.

    Zblendowana pasta z ciecierzycy, daktyli i kakao za pomoc膮 blendera r臋cznego Maxomixx.

  • Je偶eli Twoje mas艂o orzechowe jest z dodatkiem soli, mo偶esz pomin膮膰 sól w przepisie lub doda膰 jej mniej.
  • Taka pasta 艣wietnie nadaje si臋 nie tylko do pieczywa, ale tak偶e jako krem na przyk艂ad do tartaletek.
  • W przypadku, gdy lubisz bardziej s艂odkie pasty mo偶esz doda膰 wi臋cej daktyli lub syrop klonowy.

Oce艅 przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczeg贸lny dzie艅
Party
Cztery pory roku
Owocowe szale艅stwo
Inspiracje
Wi臋cej