1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Biszkopty bez glutenu

Biszkopty bez glutenu

Dr. Oetker  - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Z 5 składników w 25 minut można przygotować pyszne biszkopciki, w dodatku bezglutenowe! Poniżej znajdziesz przepis na biszkopty waniliowe, które idealnie sprawdzą się do kawy czy na słodkie śniadanie. Możesz je również wykorzystać jako spód do niektórych ciast na zimno. Polecamy! 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Biszkopty bez glutenu:

  • Krok 1

    Blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

  • Krok 2

    Piekarnik nagrzej do 180°C. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z solą ,pod koniec dodaj łyżka po łyżce cukier cały czas miksując, do uzyskania lśniącej i sztywnej bezy. Pod koniec ubijania dodaj kolejno żółtka. Gdy masy się połączą dodaj budyń i delikatnie wymieszaj rózgą. Masę przełóż do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i wyciskaj na blachę podłużne lub okrągłe ciastka zachowując odstępy.

  • Krok 3

    Posyp je cukrem pudrem, poczekaj około 2 minuty aż cukier delikatnie się wchłonie, posyp ponownie.

  • Krok 4

    Wstaw biszkopty do nagrzanego piekarnika i piecz  10-12 minut aż ciastka się zarumienią. W tym czasie przygotuj kolejną blachę ciastek, piecz jak poprzednio.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej