Biszkopty bez glutenu

Z 5 składników w 25 minut można przygotować pyszne biszkopciki, w dodatku bezglutenowe! Poniżej znajdziesz przepis na biszkopty waniliowe, które idealnie sprawdzą się do kawy czy na słodkie śniadanie. Możesz je również wykorzystać jako spód do niektórych ciast na zimno. Polecamy!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Biszkopty bez glutenu:
-
Krok 1
Blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
-
Krok 2
Piekarnik nagrzej do 180°C. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z solą ,pod koniec dodaj łyżka po łyżce cukier cały czas miksując, do uzyskania lśniącej i sztywnej bezy. Pod koniec ubijania dodaj kolejno żółtka. Gdy masy się połączą dodaj budyń i delikatnie wymieszaj rózgą. Masę przełóż do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i wyciskaj na blachę podłużne lub okrągłe ciastka zachowując odstępy.
-
Krok 3
Posyp je cukrem pudrem, poczekaj około 2 minuty aż cukier delikatnie się wchłonie, posyp ponownie.
-
Krok 4
Wstaw biszkopty do nagrzanego piekarnika i piecz 10-12 minut aż ciastka się zarumienią. W tym czasie przygotuj kolejną blachę ciastek, piecz jak poprzednio.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze