Szybkie/łatwe

Krokant

Krokant

  • 01:00
  • 0
  • Średni
01:00
0
Średni

Krokant jest doskonałym dodatkiem do kremów, często także jest używany do dekoracji ciast, lodów i innych deserów. W przepisie wykorzystałam orzechy laskowe, które delikatnie uprażyłam, wydobywając głębię ich smaku. Domowy grylaż z karmelizowanymi orzechami to raj dla miłośników słodkości: jest chrupiący, pięknie pachnie, a do tego wyśmienicie smakuje. Co więcej, jego przygotowanie jest bardzo proste, dlatego zachęcam do wypróbowania tego przepisu. Smacznego

Składniki

  • 300 g orzechów laskowych
  • 150 g cukru
  • szczypta soli
  • 40 ml wody
  • 1 łyżeczka Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera

Krokant możesz użyć jako składnik kremu, deseru lub do dekoracji ciast.

Składniki
  • 300 g orzechów laskowych
  • 150 g cukru
  • szczypta soli
  • 40 ml wody
  • 1 łyżeczka Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Szybkie/łatwe ->

Przepisy z kategorii Szybkie/łatwe