1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Gofry, naleśniki, placki
  4. Puszysty omlet biszkoptowy

Puszysty omlet biszkoptowy

Puszysty omlet biszkoptowy z jogurtem i borówkami - Wszystkiego Słodkiego
Puszysty omlet biszkoptowy z jogurtem i borówkami - Wszystkiego Słodkiego
Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Lubisz zacząć dzień z przytupem? Postaw na sycące śniadanie w słodkiej wersji 🥚🥚🥚 Puszysty omlet biszkoptowy dzięki ubitym na sztywno białkom jaja pięknie rośnie i jest niezwykle puszysty. 

Najlepiej smakuje smażony na maśle🧈, z dodatkiem jogurtu naturalnego i świeżych owoców. Ale z omletem jest jak z owsianką - każdy ma swoją ulubioną wersję, więc puszysty omlet biszkoptowy podawaj z czym tylko lubisz i co masz pod ręką 😋

Zapewniam, że taki omlet zapełni Wasze brzuszki na długie godziny! Smacznego 😉

 

Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch oraz Lurpak.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Puszysty omlet biszkoptowy:

  • Krok 1

    Oddziel białka od żółtek. Ubij białka z cukrem i szczyptą cukru wanilinowego.

    Na kuchennym blacie mikser ręczny firmy Bosch. Obok w miseczce białka jaj oraz cukier. Osobno opakowanie cukru wanilinowego Dr. Oetkera.
  • Może się przydać

    Zestaw misek kuchennych z pokrywkami to niezbędnik w każdej kuchni! Sprawdzą się przy ubijaniu piany, mieszaniu masy czy kremu na ciasto lub do przechowywania żywności. Każda miska posiada tzw. dziubek, który ułatwia przelewanie zawartości miski..

    Może się przydać
  • Krok 2

    Do ubitych z cukrem białek, delikatnie wmieszaj żółtka oraz mąkę z odrobiną proszku do pieczenia.

    W miseczce żółtka. Obok ubite białka z cukrem. W drugiej misce mąka i opakowanie proszku do pieczenia Dr. Oetkera.
  • Krok 3

    Na patelni rozgrzej masło. Gdy masło całkowicie się rozpuści przelej delikatnie masę na omlet i wyrównaj. Przykryj dużą pokrywką i smaż na średnim ogniu przez kilka minut.

    W misie masa na omlet. Obok w miseczce masło i kostka masła.
  • Krok 4

    Gdy omlet będzie już rumiany od spodu (możesz to sprawdzić łopatką), przełóż go delikatnie na talerz i z powrotem przerzuć go na patelnię. Smaż jeszcze kilka minut i podawaj z ulubionymi dodatkami.

    Usmażony puszysty omlet.
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/gofry-nalesniki-placki/puszysty-omlet-biszkoptowy

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej