1. Strona główna
  2. Inpiracje
  3. Lifestyle
  4. Pierniczki aniołki - dekorowanie

Pierniczki aniołki - dekorowanie

Pierniczki aniołki to idealny pomysł na dekorację choinki i świątecznego stołu. Do Świąt jeszcze trochę czasu, ale dekorowanie pierniczków warto zacząć już dziś. Tym bardziej, że jest to jedno z tych zajęć przedświątecznych, które sprawia wiele radości i pozostawia mnóstwo wspaniałych wspomnień. Kto z Was nie chciałby oglądać swojej choinki udekorowanej własnoręcznie stworzonymi aniołkami? Zainspirujcie się i do dzieła! 


Sposób przygotowania:

  • Krok 1

    Do miski wsyp zawartość opakowania pierniczków, dodaj masło i jajko. Zagnieć całość na gładkie ciasto, uformuj z niego kulę. Owiń ją folią spożywczą i włóż na 15 minut do zamrażarki.

  • Krok 2

    Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość około 3 mm. Następnie przyłóż foremkę do ciasteczek i wycinaj pierniczki w wybranym kształcie.

  • Krok 3

    Pierniczki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 175°C przez 10 minut. Po upieczeniu wystudź je na kratce.

  • Krok 4

    Gdy pierniczki wystudzą się na kratce, rozpocznij dekorowanie za pomocą dekoracji cukrowych, pisaka żelowego i białego pisaka cukrowego.


Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej