1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Pierniczki
  4. Ciasteczka piernikowe bez glutenu

Ciasteczka piernikowe bez glutenu

Dr. Oetker  - zdj臋cie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Pierniczki bezglutenowe. Szybkie pierniczki bez glutenu z migda艂ami. Wypróbuj przepis! 馃崻


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Ciasteczka piernikowe bez glutenu:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do temperatury 180藲C. Blach臋 z wyposarzenia piekarnika wy艂ó偶 papierem do pieczenia.

  • Krok 2

    Do miski wsyp cukier, cukier z wanili膮, dodaj smietan臋, jajko i zmiksuj do po艂膮czenia si臋 sk艂adników.

  • Krok 3

    Dodaj m膮ki, proszek do pieczenia, sól, skórk臋 z pomara艅czy, przyprawy i zmiksuj. Ciasto b臋dzie g臋ste i klej膮ce.

  • Krok 4

    Ciasto wyk艂adaj na papier do pieczenia ma艂膮 ga艂kownic膮 do lodów lub 艂y偶eczk膮. Na wierzch ciastek wci艣nij na p艂asko migda艂y.

  • Krok 5

    Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok 20 min. Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.


Oce艅 przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczeg贸lny dzie艅
Party
Cztery pory roku
Owocowe szale艅stwo
Inspiracje
Wi臋cej