1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Pierniczki
  4. Ciasteczka piernikowe bez glutenu

Ciasteczka piernikowe bez glutenu

ciasteczka piernikowe bez glutenu na mące migdałowej z migdałami
ciasteczka piernikowe bez glutenu na mące migdałowej z migdałami
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

Bezglutenowe pierniczki - szybkie i proste do wykonania, o mocno wyczuwalnym aromacie cynamonu i goździków. Dodatek migdałów sprawia, że są naprawdę wyjątkowe. Cisteczka piernikowe kojarzą się zazwyczaj z okresem świątecznym, ale te pierniczki zasmakują Ci na tyle, że powtórzysz ich wykonanie co najmniej kilka razy w roku, niezależnie od jego pory. Wypróbuj przepis! 🍪 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Ciasteczka piernikowe bez glutenu:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do temperatury 180˚C. Blachę z wyposarzenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

  • Krok 2

    Do miski wsyp cukier, cukier z wanilią, dodaj smietanę, jajko i zmiksuj do połączenia się składników.

  • Krok 3

    Dodaj mąki, proszek do pieczenia, sól, skórkę z pomarańczy, przyprawy i zmiksuj. Ciasto będzie gęste i klejące.

  • Krok 4

    Ciasto wykładaj na papier do pieczenia małą gałkownicą do lodów lub łyżeczką. Na wierzch ciastek wciśnij na płasko migdały.

  • Krok 5

    Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok 20 min. Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/pierniczki/ciasteczka-piernikowe-bez-glutenu

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej