Ciasteczka piernikowe bez glutenu

Pierniczki bezglutenowe. Szybkie pierniczki bez glutenu z migda艂ami. Wypróbuj przepis! 馃崻
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Ciasteczka piernikowe bez glutenu:
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do temperatury 180藲C. Blach臋 z wyposarzenia piekarnika wy艂ó偶 papierem do pieczenia.
-
Krok 2
Do miski wsyp cukier, cukier z wanili膮, dodaj smietan臋, jajko i zmiksuj do po艂膮czenia si臋 sk艂adników.
-
Krok 3
Dodaj m膮ki, proszek do pieczenia, sól, skórk臋 z pomara艅czy, przyprawy i zmiksuj. Ciasto b臋dzie g臋ste i klej膮ce.
-
Krok 4
Ciasto wyk艂adaj na papier do pieczenia ma艂膮 ga艂kownic膮 do lodów lub 艂y偶eczk膮. Na wierzch ciastek wci艣nij na p艂asko migda艂y.
-
Krok 5
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok 20 min. Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze