Ciasteczka piernikowe bez glutenu
Bezglutenowe pierniczki - szybkie i proste do wykonania, o mocno wyczuwalnym aromacie cynamonu i goździków. Dodatek migdałów sprawia, że są naprawdę wyjątkowe. Cisteczka piernikowe kojarzą się zazwyczaj z okresem świątecznym, ale te pierniczki zasmakują Ci na tyle, że powtórzysz ich wykonanie co najmniej kilka razy w roku, niezależnie od jego pory. Wypróbuj przepis! 🍪
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Ciasteczka piernikowe bez glutenu:
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do temperatury 180˚C. Blachę z wyposarzenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
-
Krok 2
Do miski wsyp cukier, cukier z wanilią, dodaj smietanę, jajko i zmiksuj do połączenia się składników.
-
Krok 3
Dodaj mąki, proszek do pieczenia, sól, skórkę z pomarańczy, przyprawy i zmiksuj. Ciasto będzie gęste i klejące.
-
Krok 4
Ciasto wykładaj na papier do pieczenia małą gałkownicą do lodów lub łyżeczką. Na wierzch ciastek wciśnij na płasko migdały.
-
Krok 5
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok 20 min. Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/pierniczki/ciasteczka-piernikowe-bez-glutenu |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze