Pierniczki bezglutenowe - Przepis
Pierniczki

Ciasteczka piernikowe bez glutenu

ciasteczka piernikowe bez glutenu na mące migdałowej z migdałami

Ciasteczka piernikowe bez glutenu

  • 00:40
  • 30
  • Łatwy
00:40
30
Łatwy

Pierniczki bezglutenowe. Szybkie pierniczki bez glutenu z migdałami. Wypróbuj przepis! 🍪

Składniki

Skladniki:
  • 150 g drobnego cukru do wypieków
  • 1 Cukier z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • 170 ml śmietany 18%
  • 1 jajko
  • 200 g mąki bezglutenowej
  • 100 g mąki migdałowej
  • 1/2 łyżeczki Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki Cynamonu Dr. Oetkera
  • 2 goździki (zmielone lub utarte z anyżem)
  • 2 ziarna anyżu
  • 1 łyżka kakao
  • migdały bez skórki do dekoracji
Wskazówki

Ciasteczka piernikowe bez glutenu:

Krok 1

Piekarnik nagrzej do temperatury 180˚C. Blachę z wyposarzenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

Krok 2

Do miski wsyp cukier, cukier z wanilią, dodaj smietanę, jajko i zmiksuj do połączenia się składników.

Krok 3

Dodaj mąki, proszek do pieczenia, sól, skórkę z pomarańczy, przyprawy i zmiksuj. Ciasto będzie gęste i klejące.

Krok 4

Ciasto wykładaj na papier do pieczenia małą gałkownicą do lodów lub łyżeczką. Na wierzch ciastek wciśnij na płasko migdały.

Krok 5

Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok 20 min. Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.

Składniki
Skladniki:
  • 150 g drobnego cukru do wypieków
  • 1 Cukier z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • 170 ml śmietany 18%
  • 1 jajko
  • 200 g mąki bezglutenowej
  • 100 g mąki migdałowej
  • 1/2 łyżeczki Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki Cynamonu Dr. Oetkera
  • 2 goździki (zmielone lub utarte z anyżem)
  • 2 ziarna anyżu
  • 1 łyżka kakao
  • migdały bez skórki do dekoracji
Pierniczki ->

Przepisy z kategorii Pierniczki