Domowa granola bez glutenu - Przepis
Bez glutenu

Domowa granola bez glutenu

Domowa granola bez glutenu

  • 00:45
  • 10
  • Łatwy
00:45
10
Łatwy

Wspaniała przekąska, idealne śniadanie. Gdy jej spróbujesz, nie wrócisz już do tej kupionej w sklepie. Poniżej znajdziesz przepis na pyszną i zdrową granolę z orzechami i suszonymi owocami. Jest łatwa do przygotowania, nie zawiera glutenu, laktozy, ani jajek. Co więcej, sprawdzi się również idealnie jako własnoręcznie przygotowany prezent. Zatem... do dzieła! 

Składniki

  • 220 g płatków owsianych bezglutenowych
  • 1 opakowanie Cukru z wanilią bez glutenu Dr Oetkera
  • 100 g orzechów włoskich
  • 50 g migdałów bez skórki
  • 100 g słonecznika
  • 60 g siemienia lnianego
  • 100 g rodzynek
  • 100 g fig
  • 80 g suszonych wiśni
  • 80 g suszonej moreli
  • 80 g suszonej żurawiny
  • 70 g oleju kokosowego nierafinowanego
  • 70 g miodu
  • ½ łyżeczki Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetkera
  • szczypta soli
  • 50 g brązowego cukru (można pominąć)
Składniki
  • 220 g płatków owsianych bezglutenowych
  • 1 opakowanie Cukru z wanilią bez glutenu Dr Oetkera
  • 100 g orzechów włoskich
  • 50 g migdałów bez skórki
  • 100 g słonecznika
  • 60 g siemienia lnianego
  • 100 g rodzynek
  • 100 g fig
  • 80 g suszonych wiśni
  • 80 g suszonej moreli
  • 80 g suszonej żurawiny
  • 70 g oleju kokosowego nierafinowanego
  • 70 g miodu
  • ½ łyżeczki Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetkera
  • szczypta soli
  • 50 g brązowego cukru (można pominąć)
Zobacz ten przepis na ws.pl
Bez glutenu ->

Przepisy z kategorii Bez glutenu