1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Domowa granola bez glutenu

Domowa granola bez glutenu

Bezglutenowa granola w miseczce z miodem i mlekiem
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Wspaniała przekąska, idealne śniadanie. Gdy jej spróbujesz, nie wrócisz już do tej kupionej w sklepie. Poniżej znajdziesz przepis na pyszną i zdrową granolę z orzechami i suszonymi owocami. Jest łatwa do przygotowania, nie zawiera glutenu, laktozy, ani jajek. Co więcej, sprawdzi się również idealnie jako własnoręcznie przygotowany prezent. Zatem... do dzieła! 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Granola:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do 160 stopni. Blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

  • Krok 2

    Olej kokosowy rozpuść w większym garnku, dodaj cukier z wanilią, miód i cukier. Zagotuj tak by powstał syrop cały czas mieszając. 

  • Krok 3

    Większe bakalie pokrój. Wszystkie pozostałe składniki wsyp do dużej miski, dodaj syrop i dokładnie wymieszaj. Przełóż równomiernie masę na wcześniej przygotowaną blachę. 

  • Krok 4

    Piecz 30 minut. W czasie pieczenia granolę delikatnie przemieszaj. Po upieczeniu wystudź, a następnie pokrusz.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej