Domowa granola bez glutenu
Wspaniała przekąska lub pomysł na idealne szybkie śniadanie. Gdy jej spróbujesz, nie wrócisz już do tej kupionej w sklepie. Poniżej znajdziesz przepis na pyszną i zdrową granolę z orzechami i suszonymi owocami. Jest łatwa do przygotowania, nie zawiera glutenu, laktozy, ani jajek. Co więcej, sprawdzi się również idealnie jako własnoręcznie przygotowany prezent 🎁 Zatem... do dzieła!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie domowej granoli:
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 160 stopni. Blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
-
Krok 2
Olej kokosowy rozpuść w większym garnku, dodaj cukier z wanilią, miód, cukier. oraz cynamon. Zagotuj tak, by powstał syrop cały czas mieszając.
-
Krok 3
Większe bakalie pokrój. Wszystkie pozostałe składniki wsyp do dużej miski, dodaj syrop i dokładnie wymieszaj. Przełóż równomiernie masę na wcześniej przygotowaną blachę.
-
Krok 4
Piecz 30 minut. W czasie pieczenia granolę delikatnie przemieszaj. Po upieczeniu wystudź, a następnie pokrusz.
Domową granolę bez glutenu możesz podać z dowolnym mlekiem, jogurtem lub napojem roślinnym, w towarzystwie świeżych owoców.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/bez-glutenu/domowa-granola-bez-glutenu |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze