1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Pieczywo
  4. Chlebek kukurydziany a 'la polenta z chilli

Chlebek kukurydziany a 'la polenta z chilli

Chlebek kukurydziany a la polenta z chilli w okrągłej formie
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Ten chlebek kukurydziany zasmakuje wszystkim domownikom. Pasuje do grilla, na śniadanie, do zupy, do sałatki, jako przekąska. Właściwie to ogranicza Cię tylko wyobraźnia. Chlebek jest bezglutenowy, łatwy w przygotowaniu. 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Chlebek:

  • Krok 1

    Kaszkę kukurydzianą podpraż na suchej patelni przez ok 3-4 minuty, stale mieszając. Połowę przesyp do dużej miski i zalej maślanką lub kefirem , wymieszaj. Przykryj i odstaw na 2 godziny.

  • Krok 2

    Piekarnik nagrzej do 220 stopni. Naczynie do zapiekania o średnicy 24 cm mocno wysmaruj masłem.

  • Krok 3

    Jajka ubij na puszystą masę.

  • Krok 4

    Do maślanki z polentą dodaj pozostałe składniki, wymieszaj. Masę wylej na przygotowaną formę. Na wierzchu połóż gałązki rozmarynu,wstaw do piekarnika i piecz 15-20 minut aż nabierze złotego koloru, a środek będzie zwarty. Odstaw do przestygnięcia, podawaj na ciepło.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej