Pieczywo

Chlebek kukurydziany a 'la polenta z chilli

Chlebek kukurydziany a 'la polenta z chilli

  • 02:50
  • 12
  • Średni
02:50
12
Średni

Ten chlebek kukurydziany zasmakuje wszystkim domownikom. Pasuje do grilla, na śniadanie, do zupy, do sałatki, jako przekąska. Właściwie to ogranicza Cię tylko wyobraźnia. Chlebek jest bezglutenowy, łatwy w przygotowaniu. 

Składniki

Chlebek:
  • 200 g kaszki kukurydzianej
  • 280 ml maślanki lub kefiru
  • 25 g masła
  • 1 czerwona papryczka chilli, wypestkowana, drobno posiekana
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 50 g ziaren kukurydzy w pestki
  • 2 jajka
Do dekoracji:
  • kilka gałązek świeżego rozmarynu
Składniki
Chlebek:
  • 200 g kaszki kukurydzianej
  • 280 ml maślanki lub kefiru
  • 25 g masła
  • 1 czerwona papryczka chilli, wypestkowana, drobno posiekana
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 50 g ziaren kukurydzy w pestki
  • 2 jajka
Do dekoracji:
  • kilka gałązek świeżego rozmarynu
Zobacz ten przepis na ws.pl
Pieczywo ->

Przepisy z kategorii Pieczywo

Wszystkiego słodkiego
02:30
16
Średni
Wielkanocne bułeczki
Wszystkiego słodkiego
00:05
3
Łatwy
Zakwas na chleb
Wszystkiego słodkiego
00:30
5
Łatwy
Tosty francuskie