Bez glutenu

Czekoladowy torcik bezglutenowy

Czekoladowy torcik bezglutenowy

  • 01:30
  • 8
  • Łatwy
01:30
8
Łatwy

Wcale nie trzeba być mistrzem cukiernictwa ani spędzać w kuchni całego dnia aby samodzielnie upiec tort! Do przygotowania blatów czekoladowego torciku nie potrzebujesz mąki, zaś sam deser zaskoczy Cię fantastycznym połączeniem czekoladowej słodyczy i kwaskowatych pestek granatu.

Nie czujesz się mocny w zdobieniu tortów? Spokojnie! 😊 Czekoladowy torcik jest perfekcyjnie nieperfekcyjny, a doskonały smak broni się sam!

Składniki

Czekoladowe blaty:
  • 150 g czekolady gorzkiej 64%
  • 6 jajek rozmiar L (osobno białka i żółtka)
  • 180 g drobnego cukru
  • 1 łyżeczka Cukru z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • 1 Budyń czekoladowy bez glutenu Dr. Oetkera
Krem czekoladowy:
  • 330 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 10 g Ciemnego kakao Dr. Oetkera
  • 30 g cukru pudru
  • 1 Śmietan-fix bez glutenu Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Cukru z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • 1 owoc granatu

* Prostą dekorację tortu wykonasz za pomocą dwóch łyżeczek. Nabierz krem na jedną znich i zbierz go z pierwszej łyżeczki drugą i ponownie zbierz pierwszą łyżeczką aby uformować łezkę. 

Składniki
Czekoladowe blaty:
  • 150 g czekolady gorzkiej 64%
  • 6 jajek rozmiar L (osobno białka i żółtka)
  • 180 g drobnego cukru
  • 1 łyżeczka Cukru z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • 1 Budyń czekoladowy bez glutenu Dr. Oetkera
Krem czekoladowy:
  • 330 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 10 g Ciemnego kakao Dr. Oetkera
  • 30 g cukru pudru
  • 1 Śmietan-fix bez glutenu Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Cukru z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • 1 owoc granatu
Zobacz ten przepis na ws.pl
Bez glutenu ->

Przepisy z kategorii Bez glutenu

Wszystkiego słodkiego
00:50
16
Łatwy
Brownie z awokado