Bez cukru

Tarta dyniowa bez glutenu i cukru

Tarta dyniowa bez glutenu i cukru

  • 01:20
  • 16
  • ┼Üredni
01:20
16
Średni

Jak jesie┼ä to dynia! Tarta dyniowa to idealny pomys┼é na jesienne popo┼éudnia. Jej spód zosta┼é przygotowany na bazie migda┼éów, daktyli i pestek dyni. Natomiast wype┼énienie stanowi dynia, imbir i pomara┼äcza - najlepsze po┼é─ůczenie na jesie┼ä! Ten przepis zosta┼é przygotowany równie┼╝ z my┼Ťl─ů o tych, którzy unikaj─ů glutenu i cukru. Koniecznie wypróbujcie!

 

Filmik instrukta┼╝owy znajdziesz tutaj.

Składniki

Na sp├│d:
  • 70 g pestek dyni
  • 30 g suszonych daktyli bez pestek
  • 70 g mas┼éa
  • 250 g mielonych migda┼é├│w
  • 1 jajko
  • 7 g Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
Wypełnienie:
  • 400 g dyni Hokkaido
  • sk├│rka starta z jednej pomara┼äczy
  • 15 g imbiru
  • 400 g jogurtu greckiego 10%
  • 4 jajka
  • 90 ml syropu z agawy
  • 1 ┼éy┼╝ka m─ůki kukurydzianej

*Jeżeli ciasto będzie się za bardzo rumienić przed upływem 50 minut, możesz je przykryć papierem do pieczenia.

Składniki
Na sp├│d:
  • 70 g pestek dyni
  • 30 g suszonych daktyli bez pestek
  • 70 g mas┼éa
  • 250 g mielonych migda┼é├│w
  • 1 jajko
  • 7 g Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
Wypełnienie:
  • 400 g dyni Hokkaido
  • sk├│rka starta z jednej pomara┼äczy
  • 15 g imbiru
  • 400 g jogurtu greckiego 10%
  • 4 jajka
  • 90 ml syropu z agawy
  • 1 ┼éy┼╝ka m─ůki kukurydzianej
Zobacz ten przepis na ws.pl
Bez cukru ->

Przepisy z kategorii Bez cukru