Bez glutenu

Bezglutenowe ciasto z dyni z polewą z białej czekolady

Bezglutenowe ciasto z dyni z polewą z białej czekolady

  • 00:40
  • 16
  • Łatwy
00:40
16
Łatwy

Szybkie i pyszne ciasto z dyni bez dodatku glutenu. Idealne na jesienne popołudnia 🍂 Nie trzeba do niego przygotowywać purée, wystarczy zetrzeć dynię Hokkaido i dodać ją do masy. Wystarczy 40 minut, żeby je przygotować! Proste do wykonania, a efekt finalny zaskakuje! 

 

Filmik instruktażowy znajdziesz tutaj.

Składniki

Ciasto:
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 300 g dyni Hokkaido
  • 5 jajek
  • 70 ml syropu z agawy
  • szczypta soli
  • 250 g mielonych migdałów
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • ½ łyżeczki Cynamonu mielonego Dr. Oetkera
Polewa:
  • 150 g białej czekolady
  • 2 łyżki oleju z pestek dyni
  • 15 g posiekanych pestek dyni

Możesz sprawdzić czy ciasto jest upieczone, używając patyczka do pieczenia. Jeżeli patyczek po wyciągnięciu z ciasta jest suchy to znaczy, że ciasto jest upieczone.

Składniki
Ciasto:
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 300 g dyni Hokkaido
  • 5 jajek
  • 70 ml syropu z agawy
  • szczypta soli
  • 250 g mielonych migdałów
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • ½ łyżeczki Cynamonu mielonego Dr. Oetkera
Polewa:
  • 150 g białej czekolady
  • 2 łyżki oleju z pestek dyni
  • 15 g posiekanych pestek dyni
Zobacz ten przepis na ws.pl
Bez glutenu ->

Przepisy z kategorii Bez glutenu