1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Bezglutenowe ciasto z dyni z polewą z białej czekolady

Bezglutenowe ciasto z dyni z polewą z białej czekolady

Dr. Oetker  - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Szybkie i pyszne ciasto z dyni bez dodatku glutenu. Idealne na jesienne popołudnia 🍂 Nie trzeba do niego przygotowywać purée, wystarczy zetrzeć dynię Hokkaido i dodać ją do masy. Wystarczy 40 minut, żeby je przygotować! Proste do wykonania, a efekt finalny zaskakuje! 

 

Filmik instruktażowy znajdziesz tutaj.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Ciasto:

  • Krok 1

    Nagrzej piekarnik do 180°C (góra/dół). Prostokątną foremkę do pieczenia (20x30cm) wysmaruj olejem i oprósz mąką kukurydzianą.

  • Krok 2

    Umyj dynię, osusz ją i pokrój na duże kawałki. Następnie zetrzyj kawałki dyni do miski. Dodaj jajka, syrop z agawy, sól, migdały, proszek do pieczenia bez glutenu, cynamon, jedną łyżkę mąki kukurydzianej i dobrze wymieszaj łyżką.

  • Krok 3

    Równomiernie rozprowadź mieszankę dyniową w foremce. Piecz przez 30 minut na środkowej półce w piekarniku

Polewa:

  • Krok 4

    Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej I wmieszaj do niej olej z pestek dyni. Przełóż ciasto z formy na blat, udekoruj polewą i posyp pestkami dyni.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej