Błyskawiczne ciasteczka orzechowe



Błyskawiczne ciasteczka orzechowe to prosty przepis dla wszystkich, którzy szukają bezglutenowej alternatywy dla tradycyjnych ciastek.
Mimo, że są bezglutenowe śmiało znajdą amatorów wśród wszystkich wielbicieli ciasteczek. 🍪🍪
Przygotujesz je szybko z użyciem prostych składników. Wymieniając orzechy możesz za każdym razem nieco odmienić ich smak.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie ciasteczek orzechowych bez glutenu:
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 180 stopni, blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
-
Wentylowana blacha do ciasteczek
Idealnie upieczone ciasteczka? To możliwe gdy masz wentylowaną blachę, na której ciepło równomiernie się rozprowadza a ciasteczka równo wypiekają.
-
Krok 2
Mielone orzechy, masło orzechowe , cukier z wanilią, cukier, jajko i sól zmiksuj na jednolite ciasto.
-
Krok 3
Małą łyżką do lodów formuj kuleczki i układaj je na papierze do pieczenia, można ciasteczka rozpłaszczyć widelcem by utworzyć kratkę i ułóż orzeszki.
-
Krok 4
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 12-15 minut.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/bez-glutenu/blyskawiczne-ciasteczka-orzechowe |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze