B艂yskawiczne ciasteczka orzechowe
B艂yskawiczne ciasteczka orzechowe to prosty przepis dla wszystkich, którzy szukaj膮 bezglutenowej alternatywy dla tradycyjnych ciastek.
Mimo, 偶e s膮 bezglutenowe 艣mia艂o znajd膮 amatorów w艣ród wszystkich wielbicieli ciasteczek. 馃崻馃崻
Przygotujesz je szybko z u偶yciem prostych sk艂adników. Wymieniaj膮c orzechy mo偶esz za ka偶dym razem nieco odmieni膰 ich smak.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie ciasteczek orzechowych bez glutenu:
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 180 stopni, blach臋 z piekarnika wy艂ó偶 papierem do pieczenia.
-
Wentylowana blacha do ciasteczek
Idealnie upieczone ciasteczka? To mo偶liwe gdy masz wentylowan膮 blach臋, na kt贸rej ciep艂o r贸wnomiernie si臋 rozprowadza a ciasteczka r贸wno wypiekaj膮.
-
Krok 2
Mielone orzechy, mas艂o orzechowe , cukier z wanili膮, cukier, jajko i sól zmiksuj na jednolite ciasto.
-
Krok 3
Ma艂膮 艂y偶k膮 do lodów formuj kuleczki i uk艂adaj je na papierze do pieczenia, mo偶na ciasteczka rozp艂aszczy膰 widelcem by utworzy膰 kratk臋 i u艂ó偶 orzeszki.
-
Krok 4
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz oko艂o 12-15 minut.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/bez-glutenu/blyskawiczne-ciasteczka-orzechowe |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze