Ciasto Lion bez pieczenia
Ulubione batoniki w formie ciasta? Dlaczego nie! Chciałam, żeby było słodko i chrupiąco - tak powstało ciasto Lion bez pieczenia 🦁
Każda wartwa tego ciasta Was zaskoczy! Spód powstał w połączenia nutelli i... chrupkiego pieczywa żytniego 😁 W śmietankowo - kajmakowym kremie zatopione są ciasteczkowe kuleczki oblane czekoladą i orzeszki ziemne 🥜🍪 I tak, smakuje tak samo dobrze jak brzmi 😍
Jesli lubicie ciasta bez pieczenia i kochacie te słodkie batoniki, koniecznie wypróbujcie mój przepis!
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch, Kerrygold oraz Barry Callebaut.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Spód
-
Krok 1
Chrupkie pieczywo żytnie przełóż do malaksera lub grubego worka i pokrusz na piasek.
-
Krok 2
Dodaj krem czekoladowy, zmiksuj (lub wymieszaj jeśli nie używasz malaksera).
-
Krok 3
Spód przełóż do prostokątnej formy o wymiarach 27x17 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj łyżką.
Krem śmietankowo - kajmakowy
-
Krok 4
Masę kajmakową zmiksuj z serkiem śmietankowym.
-
Krok 5
Przełóż na przygotowany spód.
-
Krok 6
Na masę wyłóż chrupiące ciasteczka O!Kulki w czekoladzie.
-
Krok 7
Orzeszki ziemne posiekaj na drobne kawałki.
-
Krok 8
Przesyp równomiernie na ciasto.
Polewa czekoladowa
-
Krok 9
Masło z czekoladą rozpuść w mikrofali lub kąpieli wodnej.
-
Krok 10
Płynną czekoladą z masłem polej ciasto.
-
Krok 11
Odstaw do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasta-bez-pieczenia/ciasto-lion-bez-pieczenia |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze