Cynamonowy serniczek na zimno z musem śliwkowym - Przepis
Serniki na zimno

Cynamonowy serniczek na zimno z musem śliwkowym

Cynamonowy serniczek na zimno z musem śliwkowym

  • 03:00
  • 14
  • Średni
03:00
14
Średni

Ciemny ciasteczkowy spód z delikatną i puszystą cynamonową warstwą jest przełamany lekko kwaskowym musem śliwkowym, co daje pyszny efekt. :)  To prosta propozycja na coś słodkiego na jesienne weekendy.

Składniki

Mus śliwkowy:
  • 750 g śliwek (umytych i wypestkowanych)
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki Żelatyny Dr. Oetkera
Spód:
  • 200 g herbatników
  • 100 g roztopionego masła
  • 1 łyżka Ciemnego kakao
Masa cynamonowa:
  • 500 ml schłodzonej śmietanki 30% lub 36%
  • 500 g serka mascarpone
  • 1,5 łyżeczki Cynamonu Dr. Oetkera
  • 70 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka Cukru wanilinowego 8 g Dr. Oetkera
  • 3 łyżeczki Żelatyny Dr. Oetkera
Składniki
Mus śliwkowy:
  • 750 g śliwek (umytych i wypestkowanych)
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki Żelatyny Dr. Oetkera
Spód:
  • 200 g herbatników
  • 100 g roztopionego masła
  • 1 łyżka Ciemnego kakao
Masa cynamonowa:
  • 500 ml schłodzonej śmietanki 30% lub 36%
  • 500 g serka mascarpone
  • 1,5 łyżeczki Cynamonu Dr. Oetkera
  • 70 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka Cukru wanilinowego 8 g Dr. Oetkera
  • 3 łyżeczki Żelatyny Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Serniki na zimno ->

Przepisy z kategorii Serniki na zimno