Czekoladowa tarta z malinami - Przepis
Ciasta bez pieczenia

Czekoladowa tarta z malinami

Czekoladowa tarta z malinami

  • 04:00
  • 10
  • Średni
04:00
10
Średni

Przedstawiamy przepis na wyjątkową tartę czekoladową z malinami bez pieczenia. Kruchy, ciasteczkowy spód ciasta z intensywnym czekoladowym kremem, na wierzchu maliny i kruszone bezy. Tarta jest delikatna i kremowa, o mocno czekoladowym smaku. Chrupiące bezy oraz ciasteczkowy i maślany spód nadają tarcie dodatkową konsystencję. Przed podaniem należy schłodzić tartę w lodówce, żeby krem zastygł.

Składniki

Czekoladowy ganache:
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 1 Laska wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera
Spód:
  • 220 g maślanych herbatników
  • 150 g masła
  • 50 g czekolady gorzkiej (lub deserowej)
Dodatkowo:
  • 250 g malin
  • bezy do pokruszenia
  • masło do wysmarowania formy
Składniki
Czekoladowy ganache:
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 1 Laska wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera
Spód:
  • 220 g maślanych herbatników
  • 150 g masła
  • 50 g czekolady gorzkiej (lub deserowej)
Dodatkowo:
  • 250 g malin
  • bezy do pokruszenia
  • masło do wysmarowania formy
Ciasta bez pieczenia ->

Przepisy z kategorii Ciasta bez pieczenia