Ciasta czekoladowe

Mini torciki czekoladowe z rabarbarową galaretką

Mini torciki czekoladowe z rabarbarową galaretką

  • 02:00
  • 11
  • Średni
02:00
11
Średni

Biszkoptowe mini torciki czekoladowe z domową galaretką z rabarbaru. Oryginalny sposób zaserwowania tortu na wyjątkową okazję.

Składniki

Biszkopt:
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 Budynie o smaku czekoladowym Dr. Oetkera
  • 1/2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 170 g drobnego cukru (3/4 szklanki)
  • 5 jajek (osobno białka i żółtka)
Galaretka rabarbarowa z truskawkami:
  • 300 g rabarbaru
  • 100 g truskawek (kilka sztuk)
  • 2 łyżki cukru
  • 2 listki Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
Krem:
  • 500 ml schłodzonej śmietanki 30% lub 36%
  • 1 Masa śmietanowa śmietankowa Dr. Oetkera
Poncz:
  • 100 ml wody
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • sok z połowy cytryny
Składniki
Biszkopt:
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 Budynie o smaku czekoladowym Dr. Oetkera
  • 1/2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 170 g drobnego cukru (3/4 szklanki)
  • 5 jajek (osobno białka i żółtka)
Galaretka rabarbarowa z truskawkami:
  • 300 g rabarbaru
  • 100 g truskawek (kilka sztuk)
  • 2 łyżki cukru
  • 2 listki Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
Krem:
  • 500 ml schłodzonej śmietanki 30% lub 36%
  • 1 Masa śmietanowa śmietankowa Dr. Oetkera
Poncz:
  • 100 ml wody
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • sok z połowy cytryny
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta czekoladowe ->

Przepisy z kategorii Ciasta czekoladowe