Galette z rabarbarem i migdałami - Przepis
Ciasta kruche i tarty

Galette z rabarbarem i migdałami

Galette z rabarbarem i migdałami

  • 01:30
  • 10
  • Łatwy
01:30
10
Łatwy

Galette z rabarbarem i migdałami – uwielbiam ten efektowny rodzaj tarty! Prosta w wykonaniu, zdecydowanie szybsza, a równie pyszna. Bohaterem mojej tarty jest dziś jeden z sezonowych przysmaków lata – rabarbar. Brzeg ciasta posypałam dodatkowo płatkami migdałowymi, które dodały chrupkości. Deser smakuje idealnie w zestawieniu z mrożoną kawką. <3 Serdecznie polecam w upalne dni!

Składniki

Ciasto:
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 szczypty soli
  • 150 g zimnego masła
  • 3 – 5 łyżek zimnej wody
Nadzienie:
  • ok. 500 g rabarbaru
  • kilka łyżek miodu
Dodatkowo:
  • 1 jajko
  • 30 g płatków migdałowych
  • cukier puder do oprószenia
Składniki
Ciasto:
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 szczypty soli
  • 150 g zimnego masła
  • 3 – 5 łyżek zimnej wody
Nadzienie:
  • ok. 500 g rabarbaru
  • kilka łyżek miodu
Dodatkowo:
  • 1 jajko
  • 30 g płatków migdałowych
  • cukier puder do oprószenia
Ciasta kruche i tarty ->

Przepisy z kategorii Ciasta kruche i tarty