1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasteczka
  4. Mini galaretki na Walentynki

Mini galaretki na Walentynki

Mini galaretki na walentynki na białym talerzyku z malinami
Mini galaretki na walentynki na białym talerzyku z malinami
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
5/5 3 oceny

Jeżeli chcecie sprawić radość ukochanej osobie na Walentynki, podarujcie jej wyjątkowe, mini galaretki – malinowe pralinki. Czekoladowe słodkości zapakowane w piękne, ozdobne pudełko trafią w każde gusta. 

Szukasz innych pomysłów na słodkie prezenty? Zastanawiasz się jak je zapakować?  Przeczytaj nasz artykuł o najlepszych pomysłach na własnoręczne, słodkie prezenty.

 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie czekolady do mini galaretek:

  • Krok 1

    Przygotuj silikonową foremkę z serduszkami.

  • Krok 2

    Szklaną miseczkę z czekoladą umieść nad garnkiem z wrzącą wodą (można to zrobić również w mikrofali, wówczas należy pamiętać, aby co kilkanaście sekund przemieszać czekoladę).

  • Krok 3

    Kiedy czekolada będzie już roztopiona, trzykrotnie nakładaj ją cienkimi warstwami na dno i boki ścianek każdego serduszka.

  • Krok 4

    Po nałożeniu każdej z warstw, schowaj foremkę do lodówki do zastygnięcia. Ważne, aby ścianki były starannie pokryte czekoladą.

  • Krok 5

    Kiedy foremka z serduszkami będzie już gotowa, przygotuj nadzienie – galaretkę malinową.

Galaretka:

  • Krok 6

    Zagotuj wodę, wsyp do niej zawartość torebki i dokładnie wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Przygotowaną galaretkę przestudź.

  • Krok 7

    W momencie, kiedy galaretka zacznie tężeć, przelej ją do foremek, wypełniając je do około 3/4 wysokości, a następnie odłóż do lodówki.

Przygotowanie pralinek:

  • Krok 8

    W międzyczasie czekolada w miseczce zastygnie, więc ponownie należy ją roztopić i przystąpić do końcowego zalania pralinek.

  • Krok 9

    Czekoladą przykryj zastygniętą galaretkę i płaskim nożem wyrównaj powierzchnię, po czym odstaw do lodówki do ostatecznego stężenia.

  • Krok 10

    Gotowe pralinki ostrożnie wyciągnij z silikonowej foremki.

  • Może się przydać

    Przezroczyste torebki do pakowania słodyczy. Do kompletu dołączone są druciki, dzięki czemu można je szczelnie zamknąć. Świetnie się sprawdzą do zapakowania własnoręcznie przygotowanych słodyczy,

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasteczka/mini-galaretki-na-walentynki

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej